Peste 100 de descinderi într-un dosar de evaziune

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
60 de suspecți căutați

Peste 100 de descinderi într-un dosar de evaziune

Eveniment 12 Iunie 2015 / 00:00 2358 accesări

O nouă acțiune de amploare a fost pornită de polițiști, ieri dimineață, într-un dosar în care nu mai puțin de 60 de persoane sunt bănuite că ar fi implicate, într-o măsură mai mică sau mai mare, într-un circuit evazionist de proporții. Oamenii legii au organizat peste 100 de percheziții în București și în județele Constanța, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Prahova, Cluj și Vâlcea pentru a ridica documente necesare investigației, încrisuri, dar și diverse sume de bani. Anchetatorii au pus în executare 60 de mandate de aducere. Cinci dintre descinderi au avut loc în județul nostru. Oamenii legii au săltat de la domicilii cinci persoane ce au fost apoi transferate în Capitală, pentru a da declarații în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

22 DE MILIOANE DE LEI - PREJUDICIU Potrivit unui comunicat de presă remis ieri de Poliția Capitalei, "din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că, în perioada 2012 - 2013, suspecţii au declarat fiscal cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, derulând tranzacţii artificiale ce nu au un conţinut economic şi nu pot fi utilizate în cadrul unor practici economice obişnuite, cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor fiscale". Prejudiciul ar fi evaluat la suma totală de 22 de milioane de lei, reprezentând TVA și impozitul pe profit. În urma acțiunilor de ieri, la care au luat parte aproape 200 de polițiști, a fost ridicată și suma de 100.000 de euro. Cercetările sunt coordonate de Parchetul Tribunalului București.

VAL DE DESCINDERI Operațiunea vine la doar o zi după ce polițiștii bihoreni au descins la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane bănuite că ar fi implicate într-o rețea specializată în evaziune fiscală. Oamenii legii au organizat șapte percheziții, prejudiciul estimat în dosar ridicându-se la suma totală de 750.000 de euro. Potrivit anchetatorilor, reprezentanții a trei societăți comerciale din Oradea ar fi creat, în perioada 2010-2013, circuite financiare fictive prin care au ocolit plata dărilor la bugetul de stat, taxe aferente comercializării pe piața internă a unor produse alimentare achiziționate din spațiul intracomunitar.

Taguri articol


12