Peste 1.300 de agenții de turism, inclusiv din Constanța, au rămas fără licență

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Decizie istorică în turism

Peste 1.300 de agenții de turism, inclusiv din Constanța, au rămas fără licență

Turism 05 Octombrie 2016 / 09:30 1520 accesări

A fost luată o decizie fără precendent pe piaţa românească de turism! Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a anunţat că peste 1.300 de agenţii şi-au pierdut licenţa de turism pentru că nu au putut prezenţa poliţa de asigurare în cazul insolvenţei sau falimentului. Totodată, pentru unele dintre agenţii retragerea licenţei a fost la cererea lor sau pentru că nu au respectat alte prevederi ale legislaţiei în vigoare. Potrivit ANT, aceste agenţii au fost notificate în prealabil, iar lista lor a fost făcută publică în perioada martie-septembrie 2016 pe site-ul instituţiei, iar o a doua notificare a fost trimisă personalizat către fiecare agenţie de turism pe 23 august, lista finală a agenţiilor de turism care au rămas fără dreptul de a vinde pachete turistice fiind publicată pe 4 octombrie pe site-ul ANT (http://turism.gov.ro/).

1.700 DE AGENȚII MAI SUNT LICENȚIATE

”Este vorba de 1.300 de agenții cărora le-a fost retrasă sau radiată licența de funcționare. În momentul acesta, mai sunt licențiate 1.700 de agenții de turism”, a declarat directorul general al Direcției Generale de Control și Autorizare din cadrul ANT, George Borună. Cu alte cuvinte, agenţiile de turism nu îşi mai pot desfăşura activitatea, conform prevederilor articolului 14, aliniatul 3, literele A şi B din H.G. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licenţelor şi brevetelor în turism. Până acum însă, multe dintre ele au funcționat ca niște bombe cu ceas, existând riscul ca în orice moment, turiștii care plăteau bani grei pentru vacanțe să rămână cu ochii în soare, exact așa cum s-a întâmplat în cazul Mareea și Genius Travel.

”CLIENŢII S-AU SĂTURAT DE AGENŢII DE TURISM NEPROFESIONISTE”

„Este o decizie istorică, fără precendent pe piaţa de turism românească. Felicit public ANT pentru curaj! Este trist pentru angajaţii acestor agenţii de turism, mai ales pentru acei angajaţi care fac turism din pasiune şi care se zbat mereu să le ofere clienţilor cele mai bune variante de concediu, dar ei sunt acum doar victime colaterale ale lăcomiei patronilor. Din păcate, nu toţi sunt pasionaţi cu adevărat de turismul de calitate şi tot din păcate, nu toate agenţiile sunt corecte şi nu îşi tratează clienţii onest. Realitatea ultimilor ani ne-a arătat că ceea ce se întâmplă pe piaţă de turism românească era nu numai o anomalie, ci pur şi simplu o haiducie, iar cei corecţi nu merită să plătească pentru cei incorecţi, deşi de multe ori aşa s-a întâmplat! Clienţii s-au săturat de oameni incorecţi sau nepricepuţi şi de agenţii de turism neprofesioniste şi sigur ar preferă să fie mai puţine agenţii, dar care să ofere servicii de mai bună calitate şi mereu sigure. Există multe exemple de agenţii de turism corecte şi transparente în România şi de oameni de turism dedicaţi; aş vrea că acesta să fie începutul unei noi generaţii de oameni de turism – turismul făcut din pasiune şi cu onestitate”, a precizat consultantul în turism Răzvan Pascu, pe profilul său de Facebook.

Printre agențiile care au rămas fără licență se numără și multe de pe litoral - SC MISTRAL VOYAGES SRL - MISTRAL VOYAGES deținut în proporție de 50% de Dumitru Martin, SC MARTIN RESORTS SRL - MISTRAL TOURS, deținut de Corina Martin în proporție de 40% ea fiind și administratorul, mama sa, Caliopi Bucățică deținând ceilalți 60%, SC KIRVAD GENERAL SRL - KIRVAD TOUR, SC LITORAL SA - Litoral deținut de Ministerul Economiei și SC Mamaia SA - Mamaia.

Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliței valabile de asigurare este disponibilă pe www.turism.gov.ro, la secțiunea Autorizare turism.

Iată lista agențiilor de turism care au rămas fără licență

Taguri articol


12