Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa în perioada 29 iunie - 5 iulie, pe litoral, au scos la iveală o serie de deficiențe. Potrivit directorului DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu, verificările au vizat numeroase unități de alimentație publică localizate în Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. ”În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea, depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate sanitar-veterinar. Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.200 de lei”, a subliniat directorul DSVSA. Totodată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 7.176,5 kg, lapte şi produse lactate - 2.430 kg, peşte şi produse din peşte - 1.864 kg, ouă - 374 kg. Reamintim că situaţiile care pun în pericol sănătatea consumatorilor în relaţie cu siguranţa alimentelor se pot semnala la dispeceratul CALL CENTER, la numărul 0800 826 787, şi la numărul de telefon 0769 054 207 pus la dispoziţie de DSVSA Constanţa. Solicitările vor fi soluţionate în regim de urgenţă de către inspectorii din cadrul ”Comandamentului Sezon Estival 2015”.