Peste o mie de foi de observaţie medicală, la control

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Verificări mixte şi la SCJU Constanţa

Peste o mie de foi de observaţie medicală, la control

Sănătate 07 Mai 2014 / 00:00 951 accesări

Peste o mie de foi de observaţie ale pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa în ultimele trei luni, în secţiile Obstetrică-Ginecologie, ORL şi Chirurgie Plastică şi Reparatorie Arşi, vor fi verificate la sânge de către echipa mixtă a Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, control efectuat în contextul scandalului iscat la Spitalul de Arşi din Capitală, unde au fost depistate falsuri în documente. Managerul SCJU, dr. Dan Căpăţână, a declarat că nu are niciun fel de emoţie, întrucât este convins că sistemul informatic al SCJU nu permite introducerea unor date eronate. „Nu am emoţii. Avem unul dintre cele mai performante sisteme informatice din ţară, care nu permite falsuri. E gândit foarte bine, pe nivele de securitate. Este un sistem care permite doar informaţii reale şi corecte”, a explicat managerul.

LA SCJU SE FAC OPERAŢII ESTETICE, DAR CONTRA COST, PACIENŢII PRIMIND CHITANŢE, POTRIVIT MANAGERULUI DR. CĂPĂŢÂNĂ

ALTE ARESTĂRI Alţi cinci medici ai Spitalului de Arşi au fost arestaţi în dosarul operaţiilor estetice, a decis, ieri, Curtea de Apel Bucureşti, care, de asemenea, a respins contestaţiile faţă de aceeaşi măsură preventivă, formulate de directorul unităţii sanitare şi doi subordonaţi ai săi. Decizia Curţii de Apel este definitivă. Managerul spitalului, Vitalie Stan, şeful Secţei de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Guşă, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică Ghiţă Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vătămănescu şi Elena Cristina Isac, precum şi Carmen Florea, angajată a unei clinici private, au fost reţinuţi în 25 aprilie. La 27 aprilie, Vitalie Stan, Nicolae Antohi şi Elena Cristina Isac au fost arestaţi preventiv, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. În cazul celorlalţi şapte reţinuţi pentru care procurorii au cerut arestarea preventivă, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar. Potrivit anchetatorilor, medicii vizaţi în dosarul operaţiilor estetice pretindeau drept mită sume cuprinse între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei, banii fiind împărţiţi între membrii echipei operatorii, iar în cazul în care raportările acestora erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti deconta aproape 5.000 de lei pe operaţie.

În acest dosar sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Cercetările vizează 16 medici de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, o asistentă medicală şi nouă pacienţi, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.



12