Peştele, bun la sănătatea cardiacă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Peştele, bun la sănătatea cardiacă

Sănătate 12 Decembrie 2011 / 00:00 1981 accesări

Riscul de a suferi din cauza unor maladii cardiace este mult mai scăzut în cazul femeilor care consumă cu regularitate carne de peşte, bogată în Omega 3, în comparaţie cu femeile care consumă puţin sau deloc carne de peşte, arată un studiu danez publicat în revista editată de American Heart Association. Este prima analiză de acest gen efectuată în special în cazul femeilor cu vârste cuprinse în intervalul 15 - 49 de ani şi binefacerile imediate ale consumului de carne de peşte asupra stării lor de sănătate cardiacă, fără să insiste pe efectele pozitive asupra longevităţii persoanelor monitorizate. Femeile care consumă rar sau deloc carne de peşte prezintă un risc de maladii cardiovasculare de peste 50% pe o perioadă de opt ani, în raport cu femeile care consumă în mod regulat carne de peşte, au precizat autorii studiului. Femeile care consumă carne de peşte rar sau deloc se confruntă cu un risc de maladii cardiace cu peste 90% mai mare în comparaţie cu riscul prezentat de femeile care consumă peşte în fiecare săptămână. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 49.000 de femei cu o vârstă medie de 30 de ani, iar durata de monitorizare a fost de opt ani. „Cea mai mare dificultate cu care ne confruntăm atunci când promovăm astfel de mesaje din domeniul sănătăţii publice, adresându-ne persoanelor tinere, constă în general în faptul că binefacerile (atitudinile promovate) nu sunt percepute înainte de vârsta de 30 de ani sau de 40 de ani. Studiul nostru, însă, a dovedit că lucrurile nu stau deloc astfel şi că aceste binefaceri pot fi aşteptate pe termen scurt\", a explicat Marin Strom, unul dintre autorii studiului.

Taguri articol


12