Piața meditațiilor școlare s-a mutat pe internet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cât plătesc părinții pentru pregătirea suplimentară a elevilor

Piața meditațiilor școlare s-a mutat pe internet

Eveniment 12 Februarie 2015 / 00:00 3851 accesări

Elevii au intrat în al doilea semestru din acest an școlar, iar cei mai stresați sunt elevii de clasele a VIII-a și a XII-a. Pe ei îi așteaptă două examene importante în vară, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dar și simulările acestor examene, care se vor desfășura la sfârșitul lunii februarie. Pentru elevii care nu se simt suficient de pregătiți pentru a promova cu succes examenele sau pentru cei care vor să obțină note cât mai mari, care să îi ajute să obțină un loc la o facultate de prestigiu, o soluție o reprezintă pregătirea suplimentară individuală sau alături de un profesor. Mulți elevi își organizează programul zilnic în funcție de orarul de la școală, acordând săptămânal câteva ore special pentru a participa la pregătirea cu profesorii.

            MEDITAȚIILE S-AU MUTAT ÎN ONLINE Dacă, în trecut, un profesor bun de meditații era găsit folosind recomandările altor tineri care au fost pregătiți de acesta, acum totul s-a mutat în online. Profesorii își pun la dispoziție cunoștințele pe site-uri precum anunțuri-meditatii.ro, vreauprofesor.ro sau meditatii.ro, unde sunt prezentate date despre vechimea cadrului didactic, stilul de lucru și prețul ședinței de pregătire. Cristina este studentă la Universitatea ”Ovidius” și oferă meditații la matematică de aproximativ un an. ”Consider că pot fi de ajutor în aprofundarea materiei și îmbunătățirea situației școlare a copilului dumneavoastră. Ședința este individuală, se poate desfășura și la domiciliul elevului”, a anunțat tânăra pe site-ul anunturi-meditatii.ro. Prețul pe care îl percepe constănțeanca este de 40 de lei/ședința de două ore și jumătate, tânăra anunțând că lucrează cu elevi din învățământul preuniversitar, clasele I - a XII-a. Nu numai studenții apelează la site-uri pentru a-și promova serviciile. Gabriel este inginer, absolvent al Politehnicii București și are deja șase ani de experiență în activitatea de meditator. ”Nu ne descurcăm deloc la matematică? Suntem în clasele V - VIII sau IX - X? Avem examene de luat? Ofer meditații la matematică și la fizică”, spune acesta pe platforma online mai sus menționată. Prețul ședinței de două ore este de 35 de lei. Pe site-urile de profil, nu doar matematica se regăsește în oferta cadrelor didactice. Elevii pot găsi oferte pentru pregătire suplimentară cu profesorii și pentru discipline precum Limba și literatura română, limbi străine, Istorie, Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică pentru orice nivel (de la clasele primare până la clasa a XII-a). ”Băiatul meu este acum în clasa a XI-a și face meditații la engleză încă din clasa a IX-a, pentru că va pleca la facultate în Anglia și a vrut să stăpânească foarte bine limba. Începând din acest semestru va începe pregătirea și la matematică și informatică, pentru că ne pregătim din timp pentru Bacalaureat”, a spus mama unui elev care învață la unul dintre liceele din Constanța. Ea a adăugat că investește în educația băiatului său pentru a-i putea asigura un viitor bun.

Alternativa gratuită de pregătire

            Părinții care nu au posibilitatea financiară să angajeze un profesor care să-i pregătească suplimentar pe elevi trebuie să știe că și școlile organizează ore suplimentare cu elevii aflați în clasele a VIII-a sau a XII-a. ”Săptămânal, fiecare profesor de la disciplinele de examen alocă cel puțin o oră pentru pregătirea examenului. Există și un program de parcurgere a materiei în așa fel încât, până la încheierea anului, elevii să fi repetat toată programa”, a spus directorul Liceului Teoretic ”Ovidius”, prof. Cristina Anghel. Ea a adăugat că oferta din partea școlilor există, însă elevii nu participă la orele de pregătire 100%. ”Sunt unii elevi care participă la 80% din orele de pregătire și alții care nu vin decât la 10% din ele”, a completat prof. Anghel.

Taguri articol


12