Piaţa Ovidiu, „inundată” de crini

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Procesiune de Sfântul Anton

Piaţa Ovidiu, „inundată” de crini

Justiție 14 Iunie 2012 / 00:00 609 accesări

Credincioşii catolici din întreaga lume l-au celebrat, ieri, pe Sf. Anton de Padova. Şi la Constanţa, aproape o mie de oameni s-au adunat la biserica ce poartă numele sfântului pentru a asista la Sfânta Liturghie şi la procesiunea organizată cu această ocazie. „Ceremoniile au început la opt dimineaţa, cu Sfânta Liturghie, când biserica a fost arhiplină. Au venit atât credincioşi catolici, cât şi ortodocşi sau aparţinând altor religii. S-au pregătit crinii pentru sfinţire, simbolul purităţii şi al credinţei, apoi copiii au primit binecuvântarea. Au urmat devoţiunile speciale închinate Sfântului Anton iar, înainte de a părăsi biserica, credincioşii s-au închinat şi au sărutat relicva Sfântului. La ora 10.00, romano-catolicii din Dobrogea au celebrat hramul bisericii din Mihail Kogălniceanu, unde au avut loc ceremonii similare cu cele de la Constanţa”, a declarat monseniorul Bisericii Sfântul Anton, Ieronim Iacob. La ora 18.00, oamenii au participat la Sfânta Liturghie şi hramul bisericii din Piaţa Ovidiu, unde a fost amenajat un altar la intrarea în lăcaşul de cult. Cei aproape o mie de credincioşi au ascultat şi predica părintelui Vicenţiu, parohul bisericii din Medgidia. După sfinţirea crinilor şi binecuvântarea copiilor, credincioşii au plecat într-o mică procesiune cu statuia Sfântului Anton.

CU CREDINŢA ÎN SUFLET Îmbrăcaţi în haine de un alb impecabil şi ţinând crini în mâini, copiii binecuvântaţi i-au urmat pe cei mari în procesiune. În scurt timp, Piaţa Ovidiu a fost „inundată” de o mare de crini albi. „Am venit cu nepoţica să primească şi ea binecuvântarea Sfântului Anton. Crinul pe care îl are în mână este semn al purităţii şi al credinţei”, a spus o femeie de 62 de ani. „Vom păstra crinul atât timp cât va rezista. Anul trecut, l-am ţinut aproape o săptămână. Credem că acest lucru ne ajută să fim mai sănătoşi, să avem mai multă putere de muncă. Ne merge mai bine. Alungă răul şi vindecă bolile”, a afirmat un bărbat de 43 de ani.

LEGENDA SFÂNTULUI ANTON Legenda spune că atunci când Sfântul Anton mergea să predice iar mulţimile nu îl ascultau, el vorbea peştilor din mări, iar când mulţimea a văzut o astfel de minune, a recunoscut adevărata credinţă. Toţi credincioşii, catolici sau ortodocşi, cunosc faptele de binefacere ale sfântului şi faptul că, de multe ori, puterea lui întrece cu mult aşteptările celor care îşi pun credinţa în el. Oamenii cred că rugile către Sfântul Anton sunt ascultate, iar necazurile trec de la sine: sunt vindecate chiar şi cele mai crunte suferinţe, se vorbeşte despre femei care nu puteau să aibă copii şi care, după ce s-au rugat în biserica din Constanţa, au procreat, despre familii salvate de la destrămare sau despre oameni disperaţi care, după ce s-au rugat acestui sfânt, au găsit calea cea bună.

Taguri articol


12