Muzeul de Artă a fost, vineri după-amiază, gazda unui eveniment artistic complex, cu două vernisaje şi un recital de pian. În prima parte a evenimentului a fost vernisată o expoziţie cu lucrările de pictură ale artistului ardelean Sever Săsărman. Originar din Năsăud şi locuitor al oraşului Arad, artistul plastic Sever Săsărman, în vârstă de 84 de ani, petrece jumătate de an în România şi jumătate în Elveţia, unde a plecat, pentru prima dată, la începutul anilor ’80.
PICTORUL SEVER SĂSĂRMAN, ÎNDRĂGOSTIT DE MARE „Avem onoarea să găzduim această expoziţie a artistului Sever Săsărman, care a expus în locuri prestigioase din întreaga Europă. Este îndrăgostit de mare, pe care o regăsim în lucrările sale, în care se pot distinge o coloristică puternică şi o expresivitate deosebită, desluşindu-se uşor originea motivelor fiecărei lucrări în parte“, a declarat directorul instituţiei gazdă, dr. Doina Păuleanu.
„Am avut invitaţii la multe expoziţii în străinătate, unde am plecat prima dată în 1982. M-am hotărât, ulterior, să rămân acolo. Eu lucrez şi pe pânză, dar aceste tablouri sunt realizate pe carton presat, e mai uşor să lucrez astfel. Nu pot să vă spun exact ce mă inspiră... adevărul este că nici nu ştiu. Când încep să pictez, nu o fac cu raţiunea, mă detaşez total. Subconştientul şi spiritul lucrează“, a declarat artistul plastic Sever Săsărman.
Cele 58 de creaţii ale sale vor putea fi admirate în cele patru săli de la parterul Muzeului de Artă până pe 9 iunie.
După acest prim vernisaj, la muzeu a avut loc un recital de pian al tânărului Maximilian Banu, elev în clasa a VII-a a Şcolii generale nr. 39 „Nicolae Tonitza”.
GRAFICĂ ŞI PICTURĂ După interludiul muzical, atenţia celor prezenţi a fost captată de o nouă expoziţie, de pictură şi grafică, la etajul al III-lea, în sala „Alexandru Ciucurencu”. Acolo a avut loc vernisajul expoziţiei semnate de artistul plastic Mircea Nechita, ale cărui lucrări de pictură şi grafică vor putea fi văzute până pe 30 mai. „Mircea Nechita este un devorator de tehnici. Stăpâneşte o liniatură excepţională, el executând şi gravură, care nu se bucură de generozitatea luminii şi a culorilor, având astfel o sarcină dificilă. Înainte eram mai atrasă de pictură decât de grafică, însă acum pot spune că apreciez această artă la fel de mult, prin prisma exerciţiului de perfecţiune şi a faptului că delimitează clar pe cel care ştie să deseneze de cel care nu ştie, Mircea Nechita fiind un exemplu de măiestrie în tehnică“, a menţionat dr. Doina Păuleanu.