Piersicile, cea mai bună cale de remineralizare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Piersicile, cea mai bună cale de remineralizare

Sănătate 02 August 2010 / 00:00 711 accesări

Piersicile sunt printre cele mai răcoritoare fructe ale verii. Ele au aport caloric moderat, de numai 40 calorii la 100 grame. Piersicile sunt, de asemenea, cea mai bună cale de remineralizare a organismului. Sunt utile şi în hidratare, o piersică având 87% apă. Ele fac parte din categoria fructelor foarte bogate în potasiu, mineralul care contribuie natural în metabolismul uman, la eliminarea toxinelor. În 100 de grame de fruct se găsesc 200 mg de potasiu, dar şi cantităţi importante de fier, fosfor şi magneziu, în proporţii ideale, scrie Cuisine AZ. În ceea ce priveşte vitaminele pe care le conţin, piersicile sunt o excelentă sursă de provitamina A. Doar 100 de grame de piersică asigură jumătate din necesarul de vitamina A, pentru o zi. Aceste fructe conţin şi multă vitamina C (7 mg/100 g), proporţia dintre vitaminele A şi C fiind într-un echilibru perfect, ceea ce face ca asimilarea celor două preţioase vitamine să fie completă. Pulpa fructului conţine fibre abundente (2 g/100 g de fruct), care stimulează activitatea intestinală, fiind foarte blânde cu mucoasele gastrice. Piersicile sunt un remediu ideal împotriva anemiei, provocată de carenţa de fier. De asemenea, sunt eficiente împotriva constipaţiei şi în bolile de rinichi, datorită fibrelor şi potasiului în cantitate mare pe care îl conţin, şi sunt o binefacere pentru sistemul cardio-vascular, reglând tensiunea arterială şi favorizând buna funcţionare a sistemului nervos. Concentraţia mare de vitamina A, un antioxidant natural, împiedică formarea ţesuturilor maligne.

Taguri articol


12