Partidul Poporului, cel născut dintr-o aiureală pe care nimeni nu punea vreo bază, creşte în sondaje ca Făt-Frumos cel din poveşti. În ultimul se plasa chiar înaintea PDL-ului, cu vreo două procente în plus şi după USL.
Evident, politica adevărată nu se face prin sondaje. Acestea sunt doar simple termometre care iau temperatura simţirii politice la un moment dat. Sincer, nu cred că PPDD va juca vreun rol în viitoarea configuraţie politică, deşi nu este exclus să sară peste pragul electoral şi să vedem în Parlament câţiva dintre histrionii ce se perindă, seară de seară, pe micul ecran al postului de televiziune cu acelaşi nume. Au existat construcţii incomparabil mai serioase, care au înflorit în perioada pre-electorală şi au capotat jalnic la urne – şi nu e cazul să pomenim despre vreun alt partid decât APR-ul lui Meleşcanu.
Cu PPDD-ul e altă poveste. Implozia suferită de partidul lui Vadim, care a rămas singur, cu aura sa europeană, în mijlocul mormanului de moloz al PRM, a lăsat terenul pe care se manifestase acesta în paragină. Şi cum pe suprafeţele abandonate, primele care cresc sunt buruienile, s-a născut partidul lui Dan Diaconescu, un reputat cultivator de mătrăgună şi scaieţi. Este un partid TV, a cărui existenţă cotidiană se derulează în studiouri, cu asistenţă neselecţionată şi contribuţii ideologice benevole. CNA a încercat să stopeze această campanie electorală continuă prin reglementările pe care le are la dispoziţie: a scurtat de două ori licenţa postului, astfel încât acesta mai poate să emită, nestingherit, aceleaşi programe, până prin iulie. Diaconescu nu pare însă deloc neliniştit. Această prigoană din partea Puterii îi vine ca o mănuşă. Dacă nu va mai putea ţine legătura cu simpatizanţii nocturni prin OTV, are la dispoziţie o rezervă – DDTV-ul – creat special ca o alternativă pentru cazuri de urgenţă.
Dacă şi acesta va suporta rigorile CNA-ului, în prag de alegeri parlamentare, partidul ce poartă numele preşedintelui său va putea aduce ca suprem argument de strângere a rândurilor simpatizanţilor şi de câştigare de noi adepţi tocmai această nedreptate flagrantă a interzicerii dreptului de exprimare liberă. Fie ea cât de agramată...