Polițiștii Secției 4 au pornit o anchetă pentru a prinde un individ care duminică seară a încercat să înșele o constănțeancă prin metoda "Accidentul". Potrivit anchetatorilor, suspectul a sunat-o pe femeia în vârstă de 57 de ani în jurul orei 20.00, pe telefonul fix, și i-a livrat clasica poveste a fiului care a provocat un accident rutier soldat cu victime. Escrocul i-a explicat victimei că, pentru a reuși să ajungă la o rezolvare amiabilă a evenimentului rutier și pentru a scăpa astfel de dosarul penal, băiatul ei are nevoie de suma de 15.000 de lei. În clipele următoare, soțul constănțencei a luat receptorul și a continuat discuția cu interlocutorul căutat acum de oamenii legii. Între timp, femeia și-a apelat fiul pe telefonul mobil și a aflat că tot ce i se spusese la telefon fusese o invenție. Oamenii au cerut apoi ajutorul polițiștilor.
Cazul de duminică a fost unul fericit. Amintim că, pe data de 18 noiembrie, mai mulți indivizi au înșelat o femeie din localitatea constănțeană Tuzla printr-o stratagemă aproape identică. Cel care a sunat atunci victima nu a intrat în rolul medicului care cere bani pentru operație și nici în cel al avocatului ce încearcă să-și scape "clientul" de pușcărie. Mai inventiv, el a mințit-o pe pensionara pe care a contactat-o că este procuror, spunându-i că fata ei a provocat un accident rutier grav și că, dacă nu-i dă suma de 10.000 de lei, îi va întocmi dosar penal. Potrivit anchetatorilor, panicată la auzul unei asemenea vești, bătrâna nu s-a gândit să verifice dacă afirmațiile interlocutorului ei sunt reale și i-a spus acestuia că-i dă toate economiile pe care le are în casă, 5.000 de lei, ca să-și scape fiica de această problemă. Oamenii legii spun că la domiciliul vârstnicei s-a deplasat un complice de-al "procurorului", care a luat de la ea cei 5.000 de lei. Când a realizat că a fost păcălită, păgubita a cerut ajutorul autorităților. Polițiștii au pornit o investigație pentru prinderea autorilor. Aceștia vor fi cercetați pentru înșelăciune.
RECOMANDĂRILE POLIȚIȘTILOR
„Pentru a nu deveni victime ale escrocilor care încearcă să-și umple buzunarele cu bani de pe urma naivității celor din jur, polițiștii le recomandă cetățenilor: Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare); Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, anunţaţi Poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin; Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv, iar în situația în care v-au fost solicitați bani pentru soluționarea unui accident rutier sau pentru intervenții medicale, sunați imediat la 112!", sunt sfaturile oferite de reprezentanții Poliției Române.