Ploi și inundații la Constanța! Cât de „surprinse” sunt autoritățile!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Cod portocaliu!

Ploi și inundații la Constanța! Cât de „surprinse” sunt autoritățile!

Administrație 24 Iulie 2018 / 16:05 2273 accesări

Ploi și inundații la Dacă până acum ploile au venit și au plecat din Constanța, județul nostru fiind mai mult sub imperiul avertizărilor de tip nowcasting, acum meteorologii nu ne mai dau nicio șansă. Potopul ne va lovi din plin, riscul de inundații fiind iminent. Conform ultimelor date transmise de Administrația Națională de Meteorologie și Hidrologie, începând de marți, 24 iulie, ora 17.00, până miercuri, 25 iulie, ora 21.00, județele Constanța și Tulcea se află sub cod portocaliu. Se anunță instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse locale, descărcări electrice și intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie și, izolat, căderi de grindină. Prin cumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25 de l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 de l/mp.

CUM S-AU PREGĂTIT AUTORITĂȚILE

Pentru a preîntâmpina eventualele inundații în zonele cu probleme din municipiul Constanța, reprezentanții Primăriei Constanța anunță că lucrătorii Serviciul de Protecție Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei, împreună cu militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au montat în zonele nevralgice din oraș, opt diguri de protecție. Reprezentanții instituției mai spun că digurile sunt montate în următoarele locuri:

Zona Delfinariu - străzile Tabla Buţii, Răchitaşi, Grozeşti, Oneşti, Dragoslavelor;

Zona Km 4-5 - în dreptul porţii de acces de la Secţia 5 de Poliţie;

Zona Coiciu - strada Izvor la intersecţie cu strada Poporului.

Autoritățile locale spun că s-au pregătit și cu 1.300 de saci cu nisip. O parte dintre aceștia au fost poziționați pe străzile inundabile, o parte au fost împărțiți către asociațiile de proprietari din zona Bisericii Sfânta Maria de pe bulevardul 1 Mai, iar 500 sunt de rezervă, în caz de necesitate. Totodată, reprezentanții Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei și 20 de echipe ale S.C. RAJA S.A. acționează încă de luni dimineață pentru decolmatarea rigolelor de scurgere și a canalizărilor, cu 10 vidanje, în timp ce reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi sunt prezenți în cartiere cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari.

AI GRIJĂ UNDE ÎȚI LAȘI MAȘINA

Polițiștii locali sunt pregătiți să acționeze pentru fluidizarea traficului, împreună cu reprezentanții Poliției Rutiere. „Constănţenii sunt rugaţi să nu staţioneze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenţia utilajelor ori în dreptul copacilor sau al crengilor uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora.

Facem un apel către constănţeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie şi, în cazul în care situaţia o impune, să se ferească de furtună în sediile diverselor instituţii publice sau alte imobile care prezintă siguranţă”, îndeamnă reprezentanții Primăriei Constanța.

LA CE NUMERE DE TELEFON POȚI APELA LA NEVOIE

Cetățenii, agenții economici și reprezentanții asociațiilor de proprietari pot semnala orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;

Dispecerat Serviciul gestionare spații verzi – 0722.54.53.66;

Dispecerat Serviciul protecţie civilă, securitate, sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08.



12