PNL Constanța a depus listele de candidați la BEJ

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

PNL Constanța a depus listele de candidați la BEJ

Politică 27 Octombrie 2016 / 11:09 2484 accesări

Joi dimineață, conducerea organizației județene Constanța a depus listele de candidați la Biroul Electoral Județean Constanța. Cu această ocazie, președintele Organizației județene Constanța a PNL, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că organizația își propune să obțină cel puțin 4 mandate de deputat și 2 de senator, ceea ce ar însemna că viitorii parlamentari ai PNL ar putea fi Bogdan Huțucă, Robert Boroianu, Ana Marcu și George Niculescu, la Camera Deputaților, Vergil Chițac și Lucia-Ana Varga, la Senat. "Sunt ferm convins că vom câștiga alegerile parlamentare", a declarat Dragomir, care a fost însoțit de întreaga echipă de candidați ai PNL Constanța. Amintim că, la Camera Deputaților, PNL Constanța vine cu o ofertă politică 100% nouă. Cel care deschide lista candidaților este Bogdan Huțucă. Fost prefect de Constanța, Huțucă este absolvent al Facultății de Finanțe, Credite, Contabilitate din cadrul ASE București și al unui masterat în Administrație Publică la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța. Fostul prefect al Constanței și-a început activitatea profesională în 1991, în cadrul ANAF Eforie. În perioada 2005 - 2007 a ocupat funcția de subsecretar de stat, iar între 2007 și 2013 a fost director executiv în cadrul ANAF Constanța. Din 2013 și până în 2016 a ocupat funcția de director general în cadrul Ministerului Finanțelor Publice. Următoarea poziție pe listele PNL Constanța este ocupată de omul de afaceri Robert Boroianu. Căsătorit, cu 4 copii, Boroianu a absolvit Universitatea „Ovidius” din Constanța cu diploma de inginer și a ocupat în perioada 2001 - 2012 funcția de CEO în cadrul SC GEPETO IMPEX SA. Din 2013 a desfășurat diverse activități de răspundere și coordonare în cadrul CNTEE Transelectrica SA, unde a deținut numeroase funcții de conducere. Cariera politică și-a început-o în 2008, în PNL Constanța, fiind din 2015 vicepreședinte al Biroului Politic Județean PNL Constanța. Din 2016 este consilier județean.

Pe locul trei în lista PNL pentru Camera Deputaților o regăsim pe Ana Marcu. De profesie economist, Marcu și-a construit o carieră de succes în domeniul bancar, ocupând, din 2006, posturi de conducere în diverse bănci. În ceea ce privește cariera politică, Ana Marcu s-a făcut remarcată prin opoziția dură la adresa administrației PSD, în calitate de consilier local. Este membru PNL din 1990, deținând mai multe funcții în filiala constănțeană: secretar al Organizației Municipale PNL Constanța între 2004-2008 și președinte al OFL Municipiul Constanța între 2010 - 2014. Lista liberalilor pentru Camera Deputaților este completată, la poziția a patra, de George Niculescu. Acesta are 36 de ani și este director al SC OMB Group Invest SA. De profesie jurist, candidatul PNL și-a început activitatea politică în anul 2004 și a ocupat diverse funcții la nivel local, cea mai importantă fiind cea de consilier județean. În ceea ce privește viața personală, George Niculescu este căsătorit și tată a doi copii.

Următoarea pe lista pentru Camera Deputaților este jurista Oana Florea. Absolventă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și licențiată în Drept în cadrul Universității “Ovidius” Constanța, Florea a devenit, în 2005, membră a Baroului Constanța. În prezent, Oana Florea este membru în Biroul Politic Județean Constanța al PNL, membru al Comitetului Județean Executiv al PNL Constanța și membru al Biroului Politic Local al PNL Constanța. La rândul său, prof. dr. Ioan Tiberiu Tofolean, locul 6 pe lista pentru Camera Deputaților, și-a început cariera profesională imediat după absolvirea Facultății de Medicină Generală IMF Cluj-Napoca în 1986. Deține din 1998 titlul științific de doctor în medicină, obținut la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. A fost manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța în 2005 și medic-șef al Secției Clinice de Gastroenterologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, în perioada 2007 - 2011. De asemenea, Tofolean a contribuit la înființarea Clinicii de Gastroenterologie, în 2007, și a Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, în 2008, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Actualmente, Tofolean este membru al Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean Constanța și membru al Organizației Municipale a PNL Constanța, din 2009.

Pe locul 7 la Camera Deputaților candidează Cătălin Anghel, un cunoscut om de afaceri și activist civic din Constanța. În vârstă de 43 de ani, căsătorit, cu doi copii, Anghel a terminat Liceul „Mircea cel Bătran” și a absolvit Facultatea de Științe Economice, Universitatea „Ovidius“ Constanța, specializarea turism - servicii. Candidatul PNL a reușit să clădească o afacere de succes în IT și Business Intelligence.

UN FOST MINISTRU, UN RECTOR ȘI DOI DECANI DE LA TREI UNIVERSITĂȚI DIFERITE, ÎN LISTA PNL CONSTANȚA PENTRU SENAT

Lista PNL la Senat este deschisă de amiralul Vergil Chițac. Fost candidat la funcția de primar al Constanței, Chițac și-a început activitatea profesională în cadrul Academiei Navale „Mircea cel Batrân”, pe care a condus-o în calitate de rector în perioada 2010 - 2016. Pe parcursul carierei sale militare, din 2004 până în prezent, Chițac a fost onorat cu numeroase titluri și medalii, printre care Semnul Onorific „În Serviciul Armatei”, Ordinul „Virtutea Maritimă”, în grad de Cavaler, Emblema de Onoare a Statului Major General și Emblema de Onoare a Armatei Române. În plan politic, Chițac este membru PNL Constanța din 2016, președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL, membru al Biroului Politic Județean și membru al Comitetului Județean Executiv al PNL. Pe locul doi în lista de candidați se află fostul ministru al Pădurilor, Apelor şi Pisciculturii Lucia-Ana Varga, care beneficiază de o experiență bogată în ceea ce privește problematica de mediu. Varga s-a remarcat prin pozițiile luate împotriva defrișărilor ilegale de pădure și s-a luptat în Parlament pentru adoptarea unui nou Cod Silvic, care prevedea reglementări stricte și sancțiuni pentru tăierea nerațională sau ilegală a pădurilor. De asemenea, s-a opus exploatării aurifere de la Roșia Montană.

Avocata Sorina Tușa completează lista de candidați de pe locul 3. Născută în 1980, în Tulcea, căsătorită și având doi copii, Sorina Tușa a absolvit, în 2004, Facultatea de Drept din cadrul Universității „Ovidius” Constanța, iar în 2005 a absolvit un master în Științe Penale în cadrul aceleiași universități. Activitatea politică și-a început-o în 2006, iar între 2012 și 2016 a fost consilier local, unde s-a remarcat printr-o opoziție fermă față de administrația PSD. Inginer de navigație de profesie, profesorul Costel Stanca ocupă locul 4 pe lista pentru Senat. Și-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universității Maritime din Constanța, iar din 2012 este decan al Facultății de Navigație și Transport Naval. Pe parcursul carierei sale profesionale, Stanca a obținut numeroase certificate în domeniul maritim și managementul turismului. În fine, lista de candidați ai PNL pentru Senat este încheiată de Mihnea-Claudiu Drumea, decanul Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din cadrul Universității „Spiru Haret“. Drumea și-a început activitatea profesională în 1995, în cadrul Universității „Spiru Haret“. În 2007 a devenit doctor în drept în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.



12