Constănţenii care sunt în căutare de produse tradiţionale, realizate în zone cu renume din ţară, şi cărora le place să trăiască sănătos, pot veni la magazinul „Tradiţii vechi şi noi”, deschis în Constanţa, în zona ICIL, la parterul blocului turn din faţa Liceului Teoretic „Ovidius”. Printre produsele expuse se regăsesc diverse tipuri de mezeluri şi brânzeturi, dar şi dulceţuri, cozonaci şi chec fără conservanţi. „Avem produse din toată ţara: din zona Maramureşului, Harghitei sau a Bucovinei. Sortimentele de mezeluri sunt integral naturale, sunt afumate cu foc din lemn de esenţă tare şi sunt foarte sănătoase, ţinând cont de piaţa chimică din industria alimentară. Dintre produsele consacrate regăsim muşchiul ţigănesc şi cotletele afumate. Însă venim şi cu produse speciale, cum sunt carnea de pasăre, curcan sau raţă coaptă la jar şi ulterior afumată, adusă tocmai din zonele Bacăului şi Galaţiului. Avem inclusiv produse vânătoreşti, cum ar fi carne de iepure, de mistreţ şi de cerb afumată”, a declarat Octavian Băloi, unul dintre cei trei asociaţi ai firmei ce deţine magazinul de produse tradiţionale. El susţine că face parte din categoria celor care mănâncă sănătos, iar ideea de a deschide un magazin cu produse aduse din ţară a venit după mai multe peregrinări în ţară, pe la târguri de produse naturale. „Am vrut să îmbinăm tradiţiile vechi, ale neamului nostru, însemnând produse tradiţionale, cu produse noi, mai puţin româneşti, care nu se găsesc în orice magazin, cum sunt dulceaţa din lapte, de origine franţuzească, şi alte delicatese, cum ar fi dulceţurile de piper sau de ardei iute, pe care aş vrea să le deguste constănţenii.