Poliţia Călare, înfiinţată oficial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hotărâre a Consiliului Judeţean Constanţa

Poliţia Călare, înfiinţată oficial

Administrație 28 Decembrie 2011 / 00:00 1242 accesări

La fel ca în multe ţări occidentale, peste numai câteva luni, infractorii din judeţul Constanţa vor fi urmăriţi şi cu ajutorul Poliţiei Călare, divizie care a luat fiinţă în urma unei hotărâri a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) adoptată la finele săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe ordinare. Noua unitate de poliţie va avea două escadroane de cavalerie denumite Poliţia Călare Rurală şi Poliţia Călare Estivală. Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a declarat că este nevoie de un astfel de organ de ordine pentru ca rata infracţionalităţii să poată fi ţinută sub control. Poliţia Călare Rurală va avea în dotare 20 de cai din rasa Gidran, iar Poliţia Călare Estivală va primi 25 de cai. „Chiar dacă este criză, nu trebuie să dăm niciun pas înapoi, pentru că infractorii s-au specializat în Europa, în toate domeniile, şi trebuie să fim cu un pas înaintea lor. Poliţia Călare Rurală va funcţiona în cele 10 zone rurale (nouă în prezent, a zecea urmând să fie înfiinţată). Vor fi minim doi cai pe fiecare zonă. Eficienţa cailor s-a dovedit în toată lumea. Accesul cu caii se poate face cu uşurinţă în toate zonele izolate în care acţionează infractorii“, a declarat preşedintele CJC.

ATRACŢIE TURISTICĂ Cea de-a doua structură, Poliţia Călare Estivală, va funcţiona doar în sezonul estival şi va avea grijă ca turiştii şi constănţenii să nu cadă pradă infractorilor. „Vom patrula cu această poliţie călare în zonele limitrofe ale plajelor turistice ale litoralului românesc. Se poate interveni acolo unde poliţistul nu poate să intre cu maşina, motocicleta sau ATV-ul. Eu cred că va fi un plus de încredere şi de atracţie pentru litoralul românesc“, a declarat Nicuşor Constantinescu.

INTRĂRILE ÎN JUDEŢ, MONITORIZATE VIDEO Pentru a întări siguranţa cetăţenilor, consilierii judeţeni au mai adoptat o hotărâre privind instalarea mai multor sisteme de supraveghere video, proiect care va fi realizat prin intermediul ATOP. „Monitorizarea video se va face prin montarea de camere de luat vederi la intrările şi ieşirile din judeţ, în anumite locuri strategice, pentru a se putea combate infracţionalitatea. În acest sens există deja un proiect pe care Consiliul Judeţean Constanţa l-a realizat şi depus pe baza programelor transfrontaliere, în valoare de 1,5 milioane de euro, şi care este în faza de eligibilitate. Dar, până se implementează acest proiect, am propus să demarăm un proiect mai mic, prin achiziţionarea acestor sisteme“, a declarat preşedintele CJC.



12