Poliția macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva migranților de la Idomeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Poliția macedoneană a folosit gaze lacrimogene împotriva migranților de la Idomeni

13 Aprilie 2016 / 15:05 424 accesări

Poliția macedoneană a recurs miercuri, din nou, la gaze lacrimogene și grenade asurzitoare pentru a dispersa aproximativ 100 de migranți, care protestau de partea greacă a barierei de la frontiera cu Macedonia în zona Idomeni, la trei zile după incidente violente produse în același loc, au relatat AFP și Reuters.

Situația s-a tensionat atunci când circa 50 de migranți s-au apropiat de bariera de la granița eleno-macedoneană.

Potrivit AFP, poliția macedoneană a utilizat gaze lacrimogene când migranții care manifestau 'pentru deschiderea frontierelor' au început să tragă de gardul de frontieră.

Când a izbucnit incidentul, în jurul orei 09:30 GMT, circa 40 de polițiști greci s-au instalat între barieră și migranți și astfel tirurile cu gaze lacrimogene s-au oprit rapid. Migranții au continuat însă să protesteze.

La câteva sute de metri se desfășura vizita oficială în centrul de primire a migranților din Gevgelija, de partea macedoneană a frontierei, a președintelui Macedoniei, Gjorge Ivanov, care era însoțit de omologii săi croat, Kolinda Grabar Kitarovic, și sloven, Borut Pahor.

Cel puțin 260 de migranți au fost răniți duminică după ce poliția macedoneană a recurs la gloanțe de cauciuc și gaze lacrimogene când un grup de migranți a încercat să ia cu asalt bariera de la frontiera din zona Idomeni.

Organizația neguvernamentală Medici fără frontieră (MfF) a denunțat folosirea gloanțelor de cauciuc, dar guvernul macedonean a dezmințit utilizarea unor astfel de proiectile.

Cu toate acestea, Atena a condamnat cu fermitate utilizarea forței împotriva migranților, în timp ce Skopje a încercat să atribuie autorităților elene responsabilitatea pentru cele întâmplate, acuzându-le de pasivitate.

În pofida mai multor sute de plecări începând de duminică spre alte centre mai bine organizate, 10.600 de persoane se află în continuare în tabăra sordidă din Idomeni, în speranța deschiderii frontierei.



12