Populaţia a scăzut, listele electorale au rămas umflate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Populaţia a scăzut, listele electorale au rămas umflate

Eveniment 09 Noiembrie 2011 / 00:00 1036 accesări

FĂRĂ FINALIZARE Problema validării sau invalidării referendumului judeţean privind desfiinţarea unităţii administrativ teritoriale judeţul Constanţa, desfăşurat pe 6 noiembrie, rămâne în continuare deschisă, cel mai probabil instanţa de judecată fiind cea care va decide dacă votul celor aproximativ 262.000 de constănţeni care se opun unei eventuale reorganizări administrative va fi luat în considerare. Organizatorul acestui referendum, CJC, s-a lovit de o mulţime de probleme în organizarea acestui referendum, fiind practic obligat să folosească şi să se raporteze la listele electorale permanente întocmite după recensământul din 2002. Duminică, realitatea la vot a fost cu totul alta, mai mulţi primari semnalând un număr mai mare de electori pe liste decât populaţia reală a localităţilor pe care le conduc.

PE SITE-UL INSTITUTULUI NAŢIONAL DE STATISTICĂ (INS), PE 31.10.2011, DUPĂ FINALIZAREA RECENSĂMÂNTULUI, ÎN JUDEŢUL CONSTANŢA EXISTĂ 680.945 DE PERSOANE RECENZATE (!). ÎN CONDIŢIILE ÎN CARE NUMAI ELECTORII, POTRIVIT RECENSĂMÂNTULUI ACELUIAŞI INS, DIN 2002, SUNT ÎN NUMĂR DE 631.841, NU MAI ESTE NEVOIE DE NICIUN COMENTARIU!

DATELE CARE CONFIRMĂ VALIDAREA La datele confirmate până în prezent de INS, le adăugăm pe cele oferite de instituţiile publice din Constanţa. Mai exact, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a comunicat, la solicitarea cotidianului “Telegraf”, un număr de 106.511 copii înregistraţi în sistemul de învăţământ constănţean (grădiniţe, şcoli generale şi licee) fără drept de vot. La aceştia, conform ISJ, s-ar adăuga câteva mii de copii care nu sunt luaţi în evidenţe. Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Statistică au declarat, la rândul lor, că în Constanţa, la 1 ianuarie 2011, au fost înregistrate 309.500 de persoane civile active, care au un loc de muncă, în timp ce peste 11.000 de constănţeni îngroşau rândul şomerilor. Cât priveşte numărul de pensionari, la nivelul judeţului sunt înregistraţi 160.000. Numai dacă luăm în considerare numărul angajaţilor, al şomerilor şi al pensionarilor înregistraţi de instituţiile statului, realizăm că cei peste 262.000 de constănţeni prezenţi duminică la vot depăşesc numărul necesar de alegători, adică 50% plus 1, pentru ca referendumul judeţean să poată fi validat. “Mie mi se pare de bun simţ să ne raportăm la datele actualizate prin referendumul din octombrie 2011”, a declarat primarul Constanţei, Radu Mazăre. “Cred că noile date sunt cele la care trebuie să ne raportăm, pentru că vreau să dau un singur exemplu: fostul primar de la Adamclisi, care a decedat la 40 de ani, şi întreaga sa familie, care nu mai stă în Adamclisi, erau pe listele electorale permanente din această comună. Sunt o mulţime de astfel de situaţii care ne îndreptăţesc să spunem că este necesar să ne raportăm la noile date”, a declarat preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.



12