„Poveștile Mării Negre”, spuse și la Mangalia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Poveștile Mării Negre”, spuse și la Mangalia

Cultură 04 Februarie 2015 / 00:00 1866 accesări

            După lansarea de succes, de la Constanța, a ineditului volum  „Poveștile Mării Negre”, semnat de jurnalistul Televiziunii Neptun, Cristian Cealera, cartea care cuprinde fascinante legende, povești și povestiri dobrogene va fi prezentată și la Mangalia. Astfel, după ce a primit avizul și critica favorabilă a scriitorilor, colegilor de breaslă, cât și a iubitorilor de cultură din spațiul tomitan, odată cu recenta lansare de la „Prăvălia cu cărți”, cartea „Poveștile Mării Negre” va fi prezentată duminică, de la ora 15.00, și la Clubul Artelor Solteris, care îşi desfăşoară activitatea la Cercul Militar Mangalia.

             Volumul va fi prezentat de scriitorul şi jurnalistul Ovidiu Dunăreanu, membru în comitetul de conducere al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România (USR), precum și de preşedintele Clubului „Solteris”, Emilia Dabu, membră USR. Despre carte vor mai vorbi scriitorii de la „Solteris”: Marius Robert Dincă, Dora Alina Romanescu, Ana Ardeleanu, Adina Lozinschi, Loredana Toader, Liana Naum, Corneliu Emil Ninu, Mihaela Burlacu. De asemenea tinerii de la Teatrul „Magic”, Beatrice Dumitraşcu, Raluca Tunsu, Loredana Toader, Ana Maria Romaniuc, Valentina Prejelevschi și Luiza Crăciun, vor prezenta câteva din poveştile mării.

            Evenimentul editorial va fi completat cu o expoziţie colectivă de pictură, semnată de Nicolae Găgeanu, Mioara Bratosin, Mariana Oleniuc, Corina Vicolov, Marcela Dabu, Cristian Petică, George Şerban. Mai mult, din program face parte și un  recital de pian susţinut de Adina Lozinschi şi cantautorul George Şerban.

            LEGENDE ȘI POVESTIRI DIN ZONA DOBROGEI În prima lună a lui 2015, la momentul lansării de la Constanța a primei cărți pe care o semnează, Cristian Cealera mărturisea că lucrarea este rezultatul unei laborioase documentări care s-a desfășurat pe parcursul a șapte ani, atât pe teren, cât și în arhivele bibliotecilor, însă ultimul an a fost hotărâtor pentru apariția lucrării. Dispunând de un material bogat, cât și de o experiență jurnalistică pe măsură, Cristian Cealera este autorul a numeroase documentare TV având ca subiect istoria Dobrogei, siturile și fascinantele legende ale tărâmului dintre Dunăre și Mare, care l-au ajutat în conceperea acestui inedit volum. Cartea reunește 130 de legende, povești, descrieri ale siturilor arheologice din Dobrogea din peste 500 de povestiri strânse de către autor, de-a lungul timpului. Acestea sunt grupate pe capitole: „Legende”, „Povești, Povestiri, Mistere”, „Dobrogea ultimelor veacuri” (I), „Etnice”, „Istorie antică”, „Istorie medievală”, „Dobrogea ultimelor veacuri” (II) , „Religie”.



12