Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR) şi Revista „Avantaje” au organizat, vineri seară, un seminar atractiv, menit să răspundă unor întrebări actuale ale societăţii moderne: „Femeia turco - tătară de succes: viaţa profesională versus viaţa familială. Se exclud? Se completează? Se reconciliază? Femei obişnuite cu poveşti neobişnuite”,
„Vrând, nevrând, viaţa noastră, a bărbaţilor este marcată de femei. Personal m-am bucurat de mângâierile bunicii, de sfaturile mamei, de blândeţea soţiei şi de înţelegerea fiicelor, toată viaţa mea fiind, astfel, marcată de femei. Vă asigur de toată consideraţia şi de tot respectul meu şi aş dori ca viitorul deputat sau viitorul preşedinte al uniunii să fie femeie, pentru că există nimic inferior în capacitatea de conducere a femeilor faţă de cea a bărbaţilor”, a spus, în cuvântul de deschidere, preşedintele UDTTMR, Gelil Eserghep.
VIAŢA DE FAMILIE VS. VIAŢA PROFESIONALĂ „Întotdeauna ne întrebăm cum putem reconcilia viaţa de familie cu cea profesională foarte solicitantă. Numai femeia ştie! Este o artă, chiar dacă această artă este, de multe ori, o acrobaţie. Sunt femei care au cariere extraordinare, au familii extraordinare, sunt femei care fac totul cu o extraordinară pasiune. Noi prezentăm femei obişnuite cu poveşti neobişnuite (...) Acum, aici, vrem să spunem poveşti, poveşti adevărate, despre femei obişnuite. O să vreau să aud şi de la dvs. poveşti. Sunteţi o comunitate extraordinar de activă şi de unită”, a spus redactorul-şef al revistei „Avantaje”, Daniela Palade Teodorescu.
Au mai luat cuvântul deputatul Amet Aledin, dar şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz, vorbind despre femei şi despre rolul lor. Consulul Republicii Turcia a profitat de ocazie pentru a mulţumi şi a-i felicita pe organizatori, dezvăluind că este încântată că, de la venirea sa în Constanţa, a cunoscut numeroase femei de succes care provin din rândul comunităţii tătare.
Întâlnirea a continuat cu prezentarea unor poveşti de viaţă ale unor participante la seminar, dar şi cu momente artistice susţinute de Ansamblul „Karadeniz” şi solista Melia Iusuf.
Scopul manifestării a fost, în primul rând, acela de a cunoaşte femeia turco - tătară atât prin prisma vieţii profesionale, cât şi prin prisma rolului ei în viaţa de familie.