Prăjiturile retro, un cadou perfect

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Târg de Crăciun Pavilionul Expoziţional

Prăjiturile retro, un cadou perfect

Eveniment 20 Decembrie 2012 / 00:00 761 accesări

BUCURIA COPIILOR O masă îmbelşugată de Crăciun nu înseamnă numai tobă, caltaboşi, sarmale sau friptură, ci şi dulciuri, pe care le aşteaptă cu nerăbdare în special copiii. Şi ce poate fi mai bun şi gustos decât dulciurile preparate în casă, după reţete tradiţionale¬? Gospodinele care nu au timp să prepare aceste dulciuri pentru prichindeii lor au ca alternativă Târgul de Crăciun de la Pavilionul Expoziţional, care este deschis până duminică, 23 decembrie, şi de unde au posibilitatea să cumpere o gamă diversificată de dulciuri. Dar nu orice fel de prăjituri, ci dintre cele mai alese. De la simplele specialităţi din miere, la cozonaci, baclavale cu vişine, praline belgiene, prăjituri de casă, torturi de marţipan şi chiar dulciuri din Budapesta. În plus, vizitatorii au posibilitatea de a vedea demonstraţii culinare în care vor descoperi secretele dulciurilor preparate pe loc din ingrediente naturale.

DULCIURI DE CASĂ O prezenţă inedită la târg este cea a unei unguroaice de origine română, Elisabeta Kovacs, care locuieşte la Budapesta de aproape 25 de ani. Chiar dacă este o unguroaică convinsă, ea spune că se consideră încă româncă, pentru că originile sale sunt din Oradea, unde a locuit până la vârsta de 30 ani. Şi pentru că apreciază ţara în care s-a născut, Elisabeta este nelipsită de la târgurile din România, în special la cele din Constanţa, unde dobrogenii îi apreciază produsele. Şi de această dată, Elisabeta Kovacs ne-a surprins cu o gamă diversă de prăjituri preparate în mod tradiţional şi care amintesc de gusturile copilăriei. „Prăjiturile mele sunt retro şi se găseau în toate casele din anii ’70. Am încercat să respect cât se poate de mult tradiţia, fără să folosesc ingrediente şi coloranţi artificiali”, a spus Kovacs. Astfel, la standul ei putem găsi baton de casă cu nuci, alune şi fructe confiate, nuci, ciocolată de casă şi salam de biscuiţi, „butoiaşe” umplute cu cremă de vanilie. În plus, Elisabeta Kovacs le oferă clienţilor târgului şi „Baigli” - un cozonac unguresc extrem de apreciat în Ardeal.

Taguri articol


12