De multe ori, atunci când mergem la cumpărături, stăm și ne gândim: ”oare găsim pe rafturi vreun produs alimentar sănătos 100%, adică să nu aibă în compoziție ingrediente care ne pot îmbolnăvi?”. Sau ”oare găsim un produs fără să aibă E-uri, despre care ne tot bat la cap nutriționiștii că ne pot omorî cu zile?”. Misiunea noastră este din ce în ce mai grea, acest fapt fiind demonstrat, tot mai frecvent, chiar de către specialiști în Protecția Consumatorilor. Reprezentanții InfoCons - Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România au realizat un nou studiu cu privire la informațiile ce se regăsesc pe etichetele produselor tip praline de ciocolată/bomboane de ciocolată, existente pe piața noastră. În perioada 10 - 17 martie, în cadrul studiului au fost analizate 64 de produse care au ca distribuitor/producător următoarele companii: Mondelez Romania SA, Kandia Dulce SA, Inter Conecter SRL, Mico Total Distribution SRL - H& W, Nardo Trading Co SRL, Seca Distribution, Maresi FoodBroker SRL, Heidi Chocolat SA, De Silva Exclusiv SRL, Ferrero Romania SRL. ”Numărul de E-uri conținute în produsele ce au făcut obiectul studiului variază între 1 și 8”, potrivit unui comunicat al InfoCons. Astfel, 29,68% dintre produsele analizate au în conținut un E; 29,68% dintre produse au 2 E-uri; 17,18% dintre produse au 3 E-uri; 9,37% dintre produse au 4 E-uri; 4,68% dintre produse au 5 E-uri; 6,25% dintre produse au 6 E-uri; 1,56% dintre produse au 7 E-uri; 1,56% dintre au 8 E-uri. Accesând link-ul http://www.infocons.ro/vault/upload/afiles/1459242593428-studiupraline.pdf puteți afla mai multe detalii despre fiecare produs în parte.