Adolf Hitler prefera pâinea cu marmeladă la micul dejun şi era amabil în relaţiile interpersonale. O serie de documente de arhivă care conţin mărturiile unui dezertor austriac pe atunci în vârstă de 19 ani, oferă o descriere detaliată din perioada pe care Hitler a petrecut-o la reşedinţa sa din Obersalzberg, în Alpi. Descriind şederea sa între decembrie 1943 şi februarie 1944, prizonierul de război Schutze Obernigg afirmă: ”Hitler era cărunt şi cocoşat, dar avea o expresie foarte mulţumită. Era amabil în relaţiile cu ceilalţi dar capabil să bată cu pumnul în masă şi să strige în timpul conferinţelor”. Acesta detaliază rutina zilnică a lui Hitler, afirmând că acesta se trezea în jurul orei 10.00, după care se vedea cu bărbierul, ”un bărbat mic, chel şi voinic, care arăta ca un clovn şi purta o valiză foarte mare”. Ulterior, mergea la plimbare dar nu îi plăcea să fie urmărit, iar dacă vedea un ofiţer SS urmărindu-l, striga la el ”dacă îţi este teamă, mergi şi păzeşte-te pe tine”. Prin urmare, gărzile erau instruite să îl supravegheze de la distanţă, fără să fie observate. Hitler lua micul dejun între orele 11.00 şi 11.30. Acesta consta în cafea, pâine şi marmeladă. După-amiaza, acesta primea vizitatori, inclusiv pe medicul său, artişti şi alte personalităţi. Hitler călătorea cu o escortă formată din cel puţin trei maşini şi întotdeauna stătea lângă şofer, uneori cu Eva Braun pe bancheta din spate. Lucra până la ora 22.00, lua cina între orele 01.00 şi 01.30 şi adormea pe la ora 04.00.