Dacă sunteți printre cei care ar mânca pizza cu orice ocazie, rețeta de astăzi vă va convinge că o puteți pregăti rapid, mai ușor decât v-ați fi închipuit. Vă prezentăm o rețetă de pizza la tigaie, foarte utilă dacă nu aveți un cuptor funcțional, mai ales dacă vă doriți să vă preparați acasă mâncarea favorită. Pentru aluat aveți nevoie de un ou, 3 linguri de iaurt, o lingură și jumătate de ulei, o linguriță de praf de copt, o jumătate de linguriță de sare și aceeași cantitate de zahăr, 7 linguri de făină și un cubuleț de unt cu care veți unge tigaia. Pentru topping veți avea nevoie de sos de roșii din conservă, oregano sau busuioc, după preferințe, puțin ardei gras, ceapă, câteva felii de șuncă presată, salam sau alt mezel, după preferințe, ciuperci, măsline etc, și 5 - 6 linguri de mozzarella rasă. Aluatul se pregătește astfel: oul se bate cu iaurtul și uleiul, apoi se adaugă făina amestecată în prealabil cu sarea, zahărul și praful de copt. Totul se omogenizează bine, obținând un aluat moale și lipicios. Ungeți cu unt o tigaie mare (care să aibă capac), apoi puneți aluatul pe care îl întindeți bine cu o lingură. Peste aluat se pune sosul de roșii, pasat cu blederul pentru o textură mai fină, apoi se adaugă oregano, ardeiul și ceapa tăiate solzi, feliile de mezel, iar deasupra se acoperă cu mozzarella rasă. Peste pizza se pune capacul și se pune pe aragaz la foc minim. Se lasă pe foc timp de 8 - 10 minute fără să se ridice capacul. După acest timp, blatul se ridică ușor cu o paletă petnru a verifica dacă este suficient de rumen, și se mai lasă pe foc după preferințe. Se ia de pe foc și se servește caldă. Din aceste cantități veți obține la final o pizza de aproximativ 28 de centimetri.