Pregătiri de Florii. Cozi în pescăriile constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Pregătiri de Florii. Cozi în pescăriile constănțene

Social 23 Aprilie 2016 / 16:28 1103 accesări

După slujba de Florii, nimic nu e mai îmbietor ca o masă cu peşte, iar cum biserica ne dă dezlegare după 40 de zile de post, toată lumea se pregătește pentru un adevarat festin. Constănțenii știu că de Florii tradiția spune că trebuie neapărat să mâncăm măcar un fel de pește, fie că vorbim de borș sau saramură, așa că, încă de sâmbătă, 23 aprilie, s-au format cozi în pescăriile din piețele și hypermarketurile constănțene. Se găsesc la vânzare numeroase specii, atât româneşti cât şi de import, de apă dulce şi sărată. Spre exemplu, un kilogram de scrumbii costă, într-una din pescăriile constănțene - 31 de lei, sardinele sunt 11 lei kilogramul, iar stavridul se comercializează cu 18 lei kilogramul. Cei mai comozi vor merge la restaurant, unde au de unde alege. La Constanța, majoritatea restaurantelor au în meniu preparate pe bază de pește sau fructe de mare. Totodată, există și localuri exclusiv cu specific pescăresc, unde până și atmosfera este venită din ținuturile înconjurate de ape, cu plase sau decorațiuni în formă de pește sau vapoare. De la aperitive și până la felurile principale, puteți încerca rechin afumat, midii, borș de pește, chefal la gratar sau somon la cuptor. Alții au ieșit la pescuit, pentru ca duminică, de Florii, să întindă pe grătare capturile proprii. Tradiția spune că cine mănâncă pește de Florii va fi sănătos tot anul.



12