Tony Blair a fost chemat să dea socoteală în faţa poliţiştilor britanici pentru a doua oară, în cadrul afacerii "onorori contra bani". Cabinetul premierului a dezvăluit faptul că interogatoriul în calitate de martor al prim-ministrului a avut loc vinerea trecută, dar informaţia a fost dată publicităţii doar ieri, la cererea poliţiei. Premierul Blair fusese interogat pentru prima oară în luna decembrie.
Poliţia investighează acuzaţiile potrivit cărora partidele politice ar fi donat bani în schimbul numirii unora dintre membrii lor în Camera Lorzilor, toate acuzaţiile fiind însă respinse. Purtătorul de cuvînt al premierului a afirmat că interogatoriul nu s-a făcut sub niciun fel de avertizare din partea poliţiei, iar Tony Blair nu a fost asistat de un avocat. Poliţia a explicat că cererea de menţinere a confidenţialităţii interogării pînă joi a fost făcută din motive operaţionale, fără a oferi mai multe detalii.
Cel de-al doilea interogatoriu al premierului britanic pune într-o nouă lumină arestarea tot pentru a doua oară a Lordului Levy, principalul responsabil cu atragerea de fonduri al Partidului Laburist, marţi. De data aceasta, Lordul Levy a fost arestat pentru intenţia de obstrucţionare a justiţiei. Cu o săptămînă înainte, poliţia a mai reţinut o consilieră a premierului, Ruth Turner, care la rîndul său este bănuită de obstrucţionarea justiţiei. Niciunul nu a fost inculpat, dar arestările au generat speculaţii că cei doi nu au cooperat pe deplin cu poliţia în investigaţie.
Afacerea "onoruri contra bani" a afectat încrederea în Guvernul Laburist, iar miercuri, la sesiunea de interpelări, liderul Partidului Conservator, de opoziţie, David Cameron, i-a cerut pentru prima oară demisia premierului Blair. Asupra numelui său planează noi acuzaţii de trafic de influenţă. Procurorul general al Marii Britanii, lordul Goldsmith, s-ar fi răzgîndit cu privire la formularea unor acuzaţii de corupţie împotriva companiei BAE Systems în urma presiunilor exercitate de însuşi Tony Blair. În timpul întîlnirilor de urgenţă organizate înaintea Crăciunului, lordul Goldsmith a fost de acord cu avocaţii şi procurorii că Oficiul pentru Investigarea Fraudelor Grave ar putea formula acuzaţii la adresa fostului preşedinte al BAE Systems, sir Dick Evans. Acuzaţiile făceau referire la o serie de cadouri oferite în secret comandantului forţelor aeriene saudite de la vremea respectivă, prinţul Turki-bin-Nasser. Acordul a fost contramandat însă în decurs de 48 de ore, ca urmare a unor decizii luate de premier. Directorului Oficiului pentru Investigarea Fraudelor Grave, Robert Wardle, i s-a interzis să abordeze compania BAE Systems, iar procurorul general a declarat în faţa Parlamentului că întreaga investigaţie saudită va fi oprită, din lipsă de dovezi.