Premierul Thailandei: Turismul sexual nu e bun. „Nu-l mai practicaţi!”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premierul Thailandei: Turismul sexual nu e bun. „Nu-l mai practicaţi!”

Externe 28 Februarie 2018 / 14:36 578 accesări

Guvernul thailandez depune eforturi pentru a pune capăt reputaţiei sale de lungă durată de destinaţie pentru turismul sexual după o remarcă controversată a unui ministru din Gambia de luna trecută, relatează miercuri DPA. "Trebuie să recunoaştem faptul că această reputaţie există de ceva timp", a declarat prim-ministrul Prayut Chan-o-cha într-un briefing de presă de marţi. "Există încă oameni care practică această ocupaţie. Toate părţile implicate trebuie să combată problema. Trebuie să ridicăm gradul de conştientizare că această ocupaţie nu este bună. Nu o mai practicaţi", a adăugat Prayut.

Remarca premierului thailandez intervine după ce ministrul gambian al turismului şi culturii, Hamat Bah, a declarat pentru media de stat că Thailanda este o destinaţie pentru turismul sexual. „Noi (Gambia) nu suntem o destinaţie pentru turism sexual. Dacă vreţi o destinaţie pentru sex, mergeţi în Thailanda", a spus Bah într-un interviu la televiziune. Remarca lui Bah a fost făcută în ianuarie, dar a intrat în atenţie după ce un site de travel a publicat-o în cursul weekendului. Ministerul Afacerilor Externe din Thailanda a trimis o scrisoare amabasadei thailandeze din Senegal, care are jurisdicţie şi asupra Gambiei, pentru a-şi exprima neplăcerea faţă de această remarcă, a declarat adjuncta purtătoarei de cuvânt a ministerului, Makawadee Sumitmor.

Potrivit ministrului culturii, Veera Rojpojchanarat, reputaţia Thailandei a înregistrat o oarecare îmbunătăţire. "Exista o astfel de imagine (de destinaţie pentru turismul sexual), dar acum turismul din Thailanda se axează mai mult asupra aspectelor culturale. Calitatea acestei industrii s-a îmbunătăţit", a spus Veera.

Prostituţia este ilegală în Thailanda, dar aplicarea laxă a legii a făcut să prospere o industrie a serviciilor sexuale înfloritoare, care a apărut iniţial în anii 1970 pentru a profita de prezenţa personalului militar american care lupta în războiul din Vietnam.

Potrivit Ministerului thailandez pentru sănătate publică şi grupurilor care militează pentru respectarea drepturilor de muncă, în Thailanda există 120.000 de persoane care lucrează în industria sexului.



12