Premii pentru constănţeni la „101 zile de cultură la Costineşti”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Premii pentru constănţeni la „101 zile de cultură la Costineşti”

Cultură 29 Septembrie 2011 / 00:00 949 accesări

Creatorii constănţeni din cadrul Cercului Militar, pasionaţi de literatură - proză scurtă şi umoristică - poezie şi fotografie, s-au remarcat la cea de-a IV-a ediţie a Concursului de creaţie literar-artistică „101 zile de cultură la Costineşti”, înscriind în palmaresul artistic al instituţiei de cultură o serie de premii. În competiţia organizată de Fundaţia „Patriot” Costineşti şi Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” al Cercului Militar Constanţa, în perioada iunie-septembrie, s-au înscris 12 membri ai cenaclului, trei membri ai Clubului Umoriştilor Constănţeni (CUC) „Prăvălia cu umor”, trei din Republica Moldova, o studentă care studiază în Manchester şi alţi creatori din Iaşi, Vaslui, Piteşti, Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Sibiu, Hunedoara, Bucureşti, Râmnicu-Sărat, Bacău, Năvodari şi Constanţa.

PREMII Concursul a fost structurat pe trei secţiuni: proză scurtă, proză umoristică, fabulă/ poezie umoristică, haiku, poezie, epigrama, eseu, caricatură şi fotografie. La secţiunea Fabulă/poezie umoristică au obţinut premii: Ioan Toderaşcu din Vaslui, bucureşteanul Lică Pavel şi Mariana Dobrin din Piteşti. La secţiunea Epigramă, locul I a fost ocupat de Gheorghe Balici din Chişinău, clujeanul Petru Garda şi Traian Brătianu de la Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu”. Cei mai buni autori de proză scurtă au fost desemnaţi Miruna Ştefana Belea din Manchester, Florentina Loredana Dalian de la CUC şi Adrian Ispas de la Cenaclul „Mihail Sadoveanu”, iar cei mai buni prozatori umorişti au fost numiţi Petronela Vali Slavu din Hunedoara şi ieşeanul Vasile Larco.

La secţiunea Eseu, constănţenii Anastasia Dumitru, Daniela Varvara şi Nastasia Savin de la Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” au dominat clasamentul. Cel mai bun haiku a fost cel al constănţencei Delia Miruna Harbu, iar cei mai buni poeţi au fost numiţi Mirela Ioana Aldea din Dumbrăveni, Sibiu, Ottilia Ardeleanu din Năvodari şi Andrei Pătraţ din Iaşi, cele mai bune fotografii fiind cele realizate de Aurel Lăzăroiu de la Cenaclul literar „Mihail Sadoveanu” şi de Roland Voinescu de la CUC. Totodată, a mai fost acordat un premiu de excelenţă - secţiunea Caricatură - lui Costel Pătrăşcan şi trei premii speciale: Nelida Bormambet (poezie), Simona Băcilă (eseu) şi Ion Ruse (epigramă).

Taguri articol


12