Pentru că vara e pe sfârșite, vă prezentăm o rețetă ușoară și plină de arome care este foarte potrivită în aceste zile. Pentru a pregăti 2 porții de salată de ardei copți cu usturoi aveți nevoie de aproximativ 6 ardei grași roșii sau 6 ardei kapia, 3 linguri de ulei de măsline extravirgin, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 cățel de usturoi, puțin pătrunjel verde tocat și sare după gust. Ardeii se coc la jar sau pe tablă încinsă pe toate fețele, apoi se presară cu puțină sare și se pun într-un castron acoperiți cu capac. Se lasă să se răcească și se curăță apoi de coajă, de cotor și semințe, apoi se taie fâșii potrivite ca mărime. Separat se pregătește un dresing din ulei, zeamă de lămâie, usturoiul zdrobit și sare după gust care se toarnă peste fâșiile de ardei, se adaugă și pătrunjelul tocat și se amestecă totul. Se poate servi imediat, cu pâine prăjită, dar e mai bună dacă stă câteva ore la frigider înainte de servire, ca să se îmbine mai bine aromele.