România a importat, în primele două luni din 2018, carne şi preparate din carne în valoare de 124,8 milioane euro, în creştere cu aproape 27%, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică (INS). În schimb, exporturile din sector au fost de aproape două ori mai ...
Institutul de Diagnostic și Sanătate Animală (IDSA), Laboratorul Național de Referință pentru pesta porcină africană (PPA) a finalizat testele de laborator realizate pe un alt produs, care făcea parte din lotul de alimente confiscate la vama Halmeu, în data de 26 martie. De această dată, este vorba ...
Piața alimentară din țara noastră nu mai constituie siguranță 100%. Infocons a trimis Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerului Agriculturii, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și premierului o informare potrivit căreia ...
Cum cei mai mulți credincioși mănâncă de Paște diferite preparate din carne de miel sau friptură de miel, specialiștii vin cu câteva sfaturi utile pe care este bine să le respectăm. Medicul specialist pediatru Ingrid Ada Bălan, Cabinet www.vindecadai.ro, citată de Asociația Pro Consumatori, a ...
Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa au continuat și în perioada 12 - 16 octombrie 2015. Din nou, au fost găsite o serie de nereguli. ”În urma controalelor s-au constatat ...