La nivelul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Constanţa au fost efectuate verificări la 56 operatori economici din judeţele Constanţa, Tulcea şi Brăila. Au fost controlate 629 kg de produse alimentare (carne, vopsea ouă, produse de patiserie, ciocolată şi produse de post), 6.090 bucăţi ouă de consum şi 77,5 litri vin. În urma verificărilor au fost constatate abateri de la prevederile legislaţiei în vigoare privind protecţia consumatorilor la 344 kg produse, 4.590 bucăţi ouă şi 59,5 litri vin. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 56 sancţiuni contravenţionale, dintre care 50 amenzi în valoare de 182.700 lei şi şase avertismente. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Constanţa au verificat 20 de operatori economici, iar pentru deficienţele constatate s-au aplicat 20 amenzi contravenţionale în valoare de 57.000 lei şi un avertisment. De exemplu, SC „Districar Distribution” SRL - Ucea de Jos, punct de lucru în Constanţa, avea la vânzare preparate din carne diferite (muschiuleţ afumat, ceafă afumată, cârnaţi de vită cu porc) cu suprafaţa măzguită şi lichid de sărare abundent. De asemenea, la SC „Tudor 2008” SRL -Adamclisi, erau la comercializare diferite sortimente de cozonac şi produse de patiserie-cofetărie fără termenul de valabilitate afişat. Directorul Coordonator al CRPC Constanţa, Mihai Petre, a declarat că acţiunile de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor specifice sărbătorilor pascale au fost continuate şi în săptămâna 29 martie – 2 aprilie 2010. „Pe ansamblu, abaterile sunt semnificative însă în particular, marea lor majoritate nu prezintă riscuri majore pentru consumatori. Chiar dacă semnele arată o îmbunătăţire cel puţin aparentă a modului cum operatorii economici înţeleg să respecte consumatorul, CRPC va rămâne extrem de vigilent în ceea ce priveşte produsele alimentare”, a declarat Mihai Petre.