Preparate tradiționale și specialități la Festivalul Peștelui

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Prima ediție, la Mamaia

Preparate tradiționale și specialități la Festivalul Peștelui

Justiție 20 Aprilie 2015 / 00:00 1459 accesări

Constănțenii amatori de pește au avut ieri ocazia să vadă și să deguste preparate de soi pregătite de maeștri bucătari din întreaga țară. Găluște din știucă cu brânză de capră și sos de raci, mousse-uri din mai multe sortimente de pește, rulouri de pește cu brânză, ridichi și morcovi, dar și preparate tradiționale precum crap pe varză sau doradă în crustă de sare, toate au putut fi admirate și gustate în cadrul primei ediții a Festivalului Peștelui de la malul mării, găzduit de restaurantul hotelului Victoria din Mamaia. ”Promovarea peștelui este foarte importantă, pentru că fiecare turist care vine pe litoral își dorește să mănânce peștele autohton. Nu e foarte normal să vii pe litoral să mănânci păstrăv, de exemplu. Deși Marea Neagră nu abundă în sortimente de pește, la mare ar trebui să încercăm guvizii, peștele mic cu usturoi, atât de apreciat de români când vin pe litoral”, a spus secretarul general al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România, bucătarul Petrișor Tănase. Cu toate că hamsia nu s-a regăsit în preparatele aduse de bucătari la expoziție, aceștia au pregătit în mod creativ peștele. ”Un maestru bucătar poate face din pește mai mult decât o saramură, poate realiza mititei, sărmăluțe și multe alte preparate deosebite din carnea de pește”, a precizat maestrul în arta culinară Niculae Nejloveanu. Festivalul Peștelui de la Mamaia a fost organizat de Asociația europeană de gastronomie EuroToques, la eveniment participând 20 de expozanți de pe litoral și din țară.

Taguri articol


12