Holdingul Gazprom-Media, care deţine pachetul majoritar de acţiuni al postului de radio independent Ecoul Moscovei a cerut demisia anticipată a Consiliului de administraţie al instituţiei de presă şi înlocuirea directorilor independenţi, după ce premierul rus s-a plâns că este denigrat. Redactorul-şef al radioului vizat de nemulţumirea premierului, Aleksei Venediktov, a anunţat că el şi adjunctul său, Vladimir Varfolomeev, vor părăsi Consiliul de administraţie, în locul lor urmând să fie numite alte persoane. Premierul rus s-a plâns că la acest post de radio este stropit cu zoaie de dimineaţă până-n seară. Totuşi, purtătorul de cuvânt al premierului, Dmitri Peskov, şi-a exprimat încrederea că decizia de a dizolva Consiliul de administraţie al radioului nu are nicio legătură cu criticile din partea lui Putin. La rândul său, Aleksei Venediktov susţine că Vladimir Putin nu are vreo legătură cu recentele evenimente. Premierul rus se află în campanie electorală, pregătindu-se să revină la Kremlin la alegerile prezidenţiale din 4 martie, după ce a mai avut două mandate de preşedinte, între 2000 şi 2008.
Reprezentantul oficial al Gazprom, Serghei Kuprianov, a declarat că iniţiativa de a schimba componenţa Consiliului de administraţie al postului de radio Ecoul Moscovei este „o chestiune ce ţine exclusiv de activitate, fără implicarea politicii”. Într-un comunicat de presă transmis de conducerea postului de radio se spune că holdingul Gazprom-Media a pus problema schimbării Consiliului de administraţie în conformitate cu legislaţia rusă încă de la 30 decembrie 2011. Totuşi, jurnaliştii acţionari ai postului de radio (care deţin 34% din acţiunile cu drept de vot) şi-au exprimat nedumerirea faţă de decizia luată, mai ales că reuniunea pe tema respectivă trebuia să aibă loc în iunie, iar o astfel de grabă, spun ei, este inexplicabilă. Postul de radio Ecoul Moscovei a fost lansat la 22 august 1990. Gazprom-Media deţine 66% din totalul de acţiuni. Postul difuzează în Federaţia Rusă, ţările Comunităţii Statelor Independente, Chicago şi New York. Are un public estimat la circa 900.000 de persoane zilnic şi 46 de milioane de persoane săptămânal.
Vladimir Putin trebuie însă se obişnuiască şi cu criticile. Un montaj video care îl prezintă pe premierul Vladimir Putin în banca acuzaţilor într-un tribunal care îl judecă pentru „pregătirea unor acte de terorism” a fost vizionat de peste două milioane de ori ieri, la trei zile de la postarea sa online. „Arestarea lui Vladimir Putin: reportaj din sala de tribunal”, este titlul filmuleţului care îl prezintă pe actualul premier în tribunalul Hamovnişeski din Moscova, judecat de magistratul Viktor Danilkin, care l-a condamnat la sfârşitul lui 2010 pe fostul magnat al petrolului şi detractor al regimului rus, Mihail Hodorkovski. Vocea de pe fundal explică faptul că Putin este judecat pentru „deturnarea bunurilor statului, abuz de putere, manevre financiare şi participare la pregătirea unor acte de terorism al căror scop este răspândirea terorii în rândul populaţiei şi exercitarea unei influenţe asupra organelor statului”. Vladimir Putin, cu capul plecat, stă în picioare în banca acuzaţilor. Înregistrarea video a fost postată online pe contul YouTube LancelotChannel aparţinând agenţiei Lancelot şi face publicitate documentarului intitulat „Asasinarea Rusiei”, datând din 2002. Acest film acuză serviciile de securitate (FSB) că au orchestrat atentate din 1999 în Rusia pentru a permite accesul la putere al lui Vladimir Putin, fost ofiţer KGB. Unul dintre autorii filmului este Aleksandr Litvinenko, fost agent FSB şi critic al regimului rus, care a murit în noiembrie 2006 la Londra, după ce a fost otrăvit cu poloniu. Opozanţii ruşi, privaţi de accesul la presa tradiţională, proliferează pe Internet, iar înregistrările video care îl denunţă pe Putin se bucură de un mare succes.