Preţul cărnii de miel se înjumătăţeşte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preţul cărnii de miel se înjumătăţeşte

Eveniment 20 Martie 2009 / 00:00 1484 accesări

Friptura tradiţională de miel nu va lipsi nici anul acesta de pe masa de Paşte a românilor. Românii, mari păstrători de tradiţii, nu vor renunţa la produsele tradiţionale de sărbători nici pe timp de criză, cu atît mai mult acum, cu cît preţurile se anunţă mult mai mici decît în 2008. Unul din motive este că vînzările la majoritatea produselor din carne au scăzut, iar ciobanii nu vor să rişte să rămînă cu marfa pe tarabe, cum s-a întîmplat anul trecut. Carnea de miel va fi mult mai ieftină, ajungînd chiar şi la preţul de şapte lei pe kilogram, însă doar procurată direct de la producători. Ca şi anul trecut, mieii tăiaţi la stînă nu vor putea fi vînduţi în pieţe fără autorizaţie sanitară, iar un inconvenient al producătorilor este că abatorizarea mai ridică preţul unei carcase de miel cu încă 30%, ceea ce restrînge considerabil numărul furnizorilor. În ciuda diferenţelor mari, producătorii sînt oprimişti şi spun că, de Paşte, oferta va fi pe măsură, iar criza economică i-a determinat să diminueze preţurile şi nu să le crească. Chiar şi la 15 lei kilogramul de carne de miel, preţul este aproape la jumătate faţă de anul trecut. În 2008, vînzările la carnea de miel în apropierea Paştelui au fost sub aşteptări, iar ciobanii au rămas cu mieii nevînduţi, fiind nevoiţi să înjumătăţească preţurile. Anual, în România, doar în perioada Paştelui sînt sacrificaţi 3,5 milioane de miei.

Taguri articol


12