Preţul corect la carnea de miel - 23 lei/kg

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
La Constanţa Cel mai mic cost din România!

Preţul corect la carnea de miel - 23 lei/kg

Eveniment 11 Aprilie 2014 / 00:00 3704 accesări

Constănţenii vor găsi şi în acest an carne de miel la preţuri accesibile în preajma Paştelui, având în vedere că programul „Preţul corect la carnea de miel” a revenit în pieţe, începând de ieri. În ultimii ani, în Constanţa, preţul la carnea de miel a fost cel mai scăzut din România, Primăria dorind ca şi în acest an să se menţină pe aceeaşi poziţie. „Şi anul acesta, la iniţiativa primarului Constanţei, Radu Mazăre, Direcţia Pieţe, Târguri şi Oboare (DPTO) împreună cu producătorii de carne de miel au convenit să deruleze programul „Preţul corect la carnea de miel”, în perioada 10 - 19 aprilie. Preţul maximal agreat împreună cu producătorii înscrişi în program este de 23 de lei/kg”, a declarat directorul DPTO din cadrul Primăriei Constanţa, Nicolae Fronescu. Potrivit acestuia, constănţenii interesaţi să cumpere carne de miel pot merge până în 19 aprilie, adică în ajunul Paştelui, în pieţele Griviţa şi Tomis III, acolo unde vor fi amenajate 38 de locaţii pentru cei 55 de producători înscrişi deocamdată în programul municipalităţii. La fel ca în fiecare an, pentru constănţenii care doresc să aleagă mielul pe care îl vor pregăti pentru masa de Paşte, în piaţa Pescăruş va fi amenajat, de astăzi, un punct de sacrificare temporar, care va funcţiona tot până în ajunul Paştelui. Programul halelor din pieţe în care se comercializează carnea de miel este de luni până sâmbătă între orele 6.30 şi 18.30, iar duminica, între 6.30 şi 13.30.

ŞTIU SIGUR CE CUMPĂRĂ De şapte ani, de când primarul Radu Mazăre a venit cu ideea organizării punctului de sacrificare, piaţa Pescăruş a fost în centrul atenţiei constănţenilor. Potrivit producătorilor, an de an, în piaţa respectivă au fost sacrificaţi aproximativ 1.000 de miei în cele zece zile în care se derulează programul „Preţul corect la carnea de miel”. Fără iniţiativa autorităţii locale, care a pus bazele programului în 2007, mulţi dintre constănţenii cu venituri medii nu şi-ar fi permis să cumpere nici măcar o pulpă de miel, având în vedere că preţurile la liber erau, uneori, aproape duble faţă de preţul maximal stabilit de municipalitate. În alte pieţe sau în marile lanţuri de magazine, dacă dorim să cumpărăm carne de miel, o vom găsi la un preţ de aproape 30 de lei/kg, mult peste limita impusă anul acesta de Primărie. Anul trecut, spre exemplu, preţul maximal convenit de municipalitate cu producătorii a fost de 27 de lei, preţ care a fost renegociat până la 25 de lei/kg chiar de primarul Constanţei. Programul derulat de Primărie în urmă cu mai mulţi ani a fost apreciat de fiecare dată de constănţeni, care astfel s-au putut bucura de o friptură sau o ciorbă de miel tradiţională pe masa de Paşte.



12