Preţul gigacaloriei pentru populaţie, mai mic la Constanța cu 100 de lei începând cu luna ianuarie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Preţul gigacaloriei pentru populaţie, mai mic la Constanța cu 100 de lei începând cu luna ianuarie

Administrație 31 Ianuarie 2024 / 17:45 676 accesări

Constănţenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor plăti mai puţin pentru căldură, în perioada 1 ianuarie - 31 martie, preţul gigacaloriei pentru populaţie scăzând de la 450 la 350 lei.

Proiectul de hotărâre privind stabilirea preţului local al energiei termice furnizate de către societatea Termoficare Constanţa S.R.L., a preţului facturat populaţiei şi a subvenţiei unitare acordate cetăţenilor pentru lunile ianuarie, februarie şi martie 2024 a fost votat în unanimitate, miercuri, de consilierii locali ai municipiului Constanţa.

Conform administraţiei locale, ieftinirea gigacaloriei este datorată lucrărilor de reabilitare a reţelei de termoficare.

Primăria Constanţa a mai informat că preţul gigacaloriei, de circa 1.910 lei, respectiv 450 lei pentru populaţie, a scăzut la aproximativ 1.300 lei, respectiv 350 lei pentru populaţie, scăzând şi subvenţia acordată de la bugetul local.

În municipiul Constanţa, a fost finalizată prima etapă a lucrărilor de termoficare, fiind reabilitate şi modernizate peste 21,6 kilometri tronsoane de reţea termică din magistrala I şi breteaua de legătură între cele două magistrale, cu o valoare a proiectului de aproximativ 115 milioane de lei, dintre care 97 milioane sunt fonduri eligibile.

Etapa a doua vizează reabilitarea tronsoanelor de reţea termică primară din magistrala II de termoficare, ce însumează 12,7 kilometri de traseu (25,43 kilometri conducte). Valoarea proiectului este de circa 116 milioane de lei, dintre care 97,8 milioane sunt fonduri eligibile.

Etapa a treia are ca obiectiv zona centrală a oraşului şi vizează reabilitarea a 4,03 kilometri traseu de conducte primare aferente a trei tronsoane de reţea termică primară şi 3,02 kilometri traseu de conducte secundare pentru 11 puncte termice. Valoarea proiectului este de aproximativ 52 milioane de lei, 43 milioane de lei fiind fonduri nerambursabile.

Etapa a patra are ca obiectiv general reabilitarea unor reţele/ramuri termice secundare, aferente a 12 puncte termice în lungime de aproximativ 23 kilometri.



Ştiri recomandate

12