De la Paşte şi pînă în prezent, carnea, legumele şi fructele din import s-au scumpit cu 20%. Motivul? Pieţele şi magazinele sînt pline de legume şi fructe aduse din import, din Turcia şi Iordania. „Turceşti sînt, în special, şi iordaniene, că româneşti nu apar acum. (...) Turcii fac preţurile, sînt în euro şi vă daţi seama, fac ce vor din noi. Nu există piaţă autohtonă, din cauza asta ridică preţul”, au declarat reprezentanţi ai patronatelor din industria alimentară. Serele româneşti vor livra primele roşii pe piaţă la jumătatea acestei luni, cu aproape două luni întîrziere faţă de anii trecuţi, deoarece, pe timp de iarnă, serele au fost închise din cauza lipsei subvenţiilor. Patronatele din industria alimentară spun că preţurile vor continua să crească pentru că, pe lîngă profit, comercianţii trebuie să facă rost de bani şi pentru plata impozitului minim.