Prevenirea incidentelor cauzate de caniculă (III)

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prevenirea incidentelor cauzate de caniculă (III)

Sănătate 26 Iulie 2010 / 00:00 439 accesări

Pentru prevenirea problemelor de sănătate în această perioadă cu temperaturi extreme, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa recomandă pentru copiii aflaţi în tabere: asigurarea condiţiilor corespunzătoare de cazare; alimentele trebuie să respecte riguros normele de igienă şi să fie proaspete; se va avea grijă de hidratarea corespunzătoare a copiilor; copiii vor fi supravegheaţi, iar locul de joacă va fi la umbră, în afara orelor de caniculă având capul protejat de pălăriuţe; scăldatul, acolo unde e cazul, va fi făcut sub absoluta supraveghere a însoţitorului. De asemenea, în cazul persoanelor vârstnice şi cu afecţiuni cronice se recomandă: crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului; hidratarea corespunzătoare cu apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi; alimentaţia va fi predominant compusă din legume şi fructe proaspete; se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile. De asemenea, este interzis consumul de alcool şi cafea în timpul caniculei; se va evita circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei sau dacă este absolut necesar se va folosi îmbrăcăminte uşoară din materiale vegetale, precum şi pălăriuţa de protecţie pe cap; persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca, în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardiovasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.



12