Prezență-record la alegerea membrilor Senatului Universității „Ovidius“

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Pentru ce au votat cadrele didactice

Prezență-record la alegerea membrilor Senatului Universității „Ovidius“

Educație 29 Februarie 2016 / 17:45 1960 accesări

Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Moșnianu

Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf. univ. dr. Cristian Moșnianu

Prorectorul prof. univ. dr. Mihai Gârțu (1)

Prorectorul prof. univ. dr. Mihai Gârțu (1)

Universitatea ”Ovidius” din Constanța (UOC) a parcurs luni, 29 februarie, un moment important pentru viitorul instituției de învățământ: cel mai important for decizional - Senatul universității - și-a stabilit reprezentanții. Deși, la început, modul de organizare al acestor alegeri a lăsat loc de suspiciuni în ceea ce privește transparența, întrucât presa nu a fost lăsată să intre în secția de votare, rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină, a emis în timp-record o decizie prin care a permis accesul presei.

PENTRU CE AU VOTAT CADRELE DIDACTICE? Pentru cele 54 de locuri pentru cadrele didactice și de cercetare titulare din Senatul UOC și-au depus candidaturile 107 persoane, însă vineri, 26 februarie, BEC a transmis o informare prin care anunța că două cadre didactice și-au retras candidaturile. ”Legat de retragere, am dorit ca voturile către cei care reprezintă normalitatea în Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie să nu fie împărțite. Am dorit să cresc șansele ca cei pe care îi sprijin să poată fi aleși. Mi s-a părut natural să îmi retrag candidatura și sper că asta nu a dus la confuzii”, a declarat, pentru ”Telegraf”, prorectorul UOC, prof. univ. dr. Mihai Gârțu, unul dintre cele două cadre didactice care și-au retras vineri candidaturile. Acesta a spus că din Senatul actual fac parte cadre didactice care și-au îndeplinit foarte bine atribuțiile și au creat un climat de înțelegere și echilibru în cadrul facultății, sprijinind activitatea de predare și cercetare.

”VOM AVEA UN SENAT MAI DINAMIC” Rectorul UOC, prof. univ. dr. Sorin Rugină, a declarat, pentru ”Telegraf”, că universitatea trăiește un moment important, pentru că începe un nou ciclu. ”După alegerile șefilor de departament și cele din consiliile facultăților, votul de astăzi este foarte important pentru că Senatul este pilonul activității academice care asigură, printr-o funcționare corectă, autonomia instituțională. Sper să câștige acele cadre care să dea un alt caracter Senatului. Avem deja mai mulți candidați, cam 2 pe loc, sunt oameni foarte valoroși și cred că noul Senat va avea altă față, va fi mai dinamic, va promova mai bine instituția și va aduce o schimbare în bine în ceea ce privește modernizarea instituției”, a declarat prof. Rugină.

PREZENȚĂ-RECORD LA VOT Potrivit datelor parțiale înregistrate de BEC până la ora 17.00, cadrele didactice s-au prezentat în număr mare la urne pentru a-și alege reprezentanții în Senatul UOC. Prezența a fost una record: peste 90% dintre cadrele didactice și de cercetare au fost la alegeri! O prezență asemănătoare a fost înregistrată la alegerile pentru stabilirea rectorului din mai 2014, când a fost votat la conducerea UOC prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Cine își mai dorește schimbarea în Senatul UOC

O schimbare în UOC își dorește și contracandidatul prof. Rugină la conducerea instituției, conf. univ. dr. Cristian Moșnianu, prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice. ”După cum se știe, Senatul UOC este forul suprem al universității. Am votat cu conștiința că noua echipă care va fi în Senat va fi formată din oameni responsabili. Sper ca și colegii mei să înțeleagă acest lucru și să voteze ca atare. Încă de acum două luni îmi doresc ca în această universitate să se producă o schimbare”, a declarat conf. Moșnianu. Acesta a precizat că își păstrează decizia de a candida pentru conducerea UOC pe 25 martie.



12