Primăria Constanța, în campanie de deratizare. Vezi unde sunt capcane

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primăria Constanța, în campanie de deratizare. Vezi unde sunt capcane

Administrație 06 Martie 2017 / 12:22 1935 accesări

Primăria Constanța va amplasa, până în 17 martie, aproximativ 3.000 de capcane în toate cartierele municipiului (sursa foto: controluldaunatorilor.ro)

Primăria Constanța va amplasa, până în 17 martie, aproximativ 3.000 de capcane în toate cartierele municipiului (sursa foto: controluldaunatorilor.ro)

Șobolanilor le plac locurile care le oferă căldură și mâncare, așa că se simt ca... peștele în apă. Pentru că există riscul ca rozătoarele să se dezvolte și să se înmulțească, Primăria Constanța a început plasarea de capcane toxice în toate zonele orașului, inclusiv în stațiunea Mamaia. Campania de deratizare se va desfășura etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017. Primăria Constanța informează persoanele juridice și fizice că au obligația, conform hotărârii Consiliului Local nr. 164/2014, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare a imobilelor și gospodăriilor pe care le dețin.

Căldura vine treptat, plantele revin la viață, așa că trebuie să ne așteptăm la apariția insectelor și altor vietăți care provoacă neplăceri. Printre acestea se numără șoarecii și șobolanii. Pentru că există riscul ca rozătoarele să se dezvolte și să se înmulțească foarte mult, Primăria a început să plaseze capcane toxice în toate zonele orașului. Potrivit reprezentanților administrației publice constănțene, de luni, 6 martie, au început acțiunile de deratizare pe domeniul public al municipiului, inclusiv în stațiunea Mamaia, și acestea se vor desfășura etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017. Operațiunea se va executa săptămânal. Capcanele vor fi amplasate în crăpături, galerii și guri de canalizare și vor fi marcate și inscripționate corespunzător. Potrivit Primăriei, momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu - grupa III de toxicitate). „Momelile vor fi amplasate în locuri inaccesibile populației, pentru protejarea sănătății cetățenilor, conservarea şi protecţia mediului înconjurător. Ambalajele de orice fel, resturile de momeli neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului, fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract. Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare (momeli, n.r.) pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea „cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

CE OBLIGAȚII AU CETĂȚENII ȘI AGENȚII ECONOMICI

Administrația locală informează că în perioada 6 martie - 17 martie vor fi amplasate aproximativ 3.000 de capcane în toate cartierele municipiului Constanța. „Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente. Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația, conform hotărârii Consiliului Local nr. 164/2014, să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare a imobilelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar“, se mai arată în comunicat.



12