Primarii din judeţ condamnă mania prefectului de a contesta

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primarii din judeţ condamnă mania prefectului de a contesta

Administrație 02 Iunie 2006 / 00:00 2114 accesări

Gestul prefectului Dănuţ Culeţu, de a ataca în contencios administrativ Hotărîrea nr. 114/2006 a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), privind alegerea preşedintelui CJC, este asupru criticat şi de primarii din judeţul Constanţa, nu numai de politicieni, edilii considerînd că acţiunea reprezentantului Guvernului în teritoriu nu are nici un rost. Ei sînt de părere că această manie a prefectului de a contesta afectează activitatea întregului judeţ, a fiecărei primărie în parte, edilii văzîndu-se nevoiţi fie să apeleze la fondurile proprii pentru rezolvarea problemelor ivite, fie la amînarea acestora.

Ovidiu Brăiloiu, primarul oraşului Eforie: “Nu ştiu dacă prefectului i-a făcut plăcere să atace din nou această hotărîre, dar dacă aşa sînt indicaţiile de la partid, aşa a trebuit să facă. Eu sînt de părere că era momentul să facă linişte, nu să continue cu scandalul. Scandal, scandal, scandal... La tot pasul, numai scandal. Zilnic el este cu cîte un proces, cu cîte un scandal, mai ales atunci cînd vine vorba de un primar de altă culoare politică. Din moment ce Dănuţ Culeţu a activat ca şi consilier ani buni, deci îl cunoaşte pe domnul preşedinte, eu cred că ar fi avut posibilităţi să discute şi să rezolve situaţia fără a mai recurge la aceste demersuri. Dacă mîine se fac alegeri, poimîine prefectul le atacă... Păi unde ajungem? Se joacă de-a atacatul? Nu ştiu dacă este benefic pentru cineva acest război. Activitatea nostră este afectată. Se crează o stare de tensiune la nivelul CJC, iar lucrurile se tergiversează. Eu nu pot să le spun oamenilor, care trebuie să îşi primească ajutoarele sociale, că este un război sus şi nu am bani sau că nu pot pune termopane la şcoală din cauza acţiunilor prefectului. Mie îmi vin bani de la Guvern, iar CJC trebuie să mi-i dea, dar tot timpul se pune problema cine semnează.“

Dumitru Moinescu, primarul municipiului Medgidia: “Nu ştiu ce raţiune a invocat prefectul atunci cînd a înaintat această acţiune şi din acest motiv nu am o opinie conturată în legătură cu acest aspect. Eu îmi văd în continuare de treabă, apelînd la resursele proprii pentru desfăşurarea activităţii din Primărie, în bune condiţii.“

Mugur Mitrana, primarul comunei 23 August: “Eu nu am calitatea să îmi dau cu părerea. Nu ştiu cum stau lucrurile din punct de vedere legal. Totuşi nu cred că îşi mai avea rostul cea de-a doua contestaţie“

Gheorghe Hînsă, primarul oraşului Cernavodă: “Eu respect autorităţile, ca ardelean ce sînt. Ceea ce fac cei de deasupra mea nu vreau să comentez, pentru că îi respect şi colaborez foarte bine cu ambele părţi. Nu am nici un comentariu de făcut pentru că nu am nici un rol în această chestiune. Totuşi, îmi doresc să se ajungă la o stabilitate cît mai curînd.“

Valer Iosif Mureşan, primarul comunei M. Kogălniceanu: “Cred că prefectul nu este sănătos! Este în afara legii şi a bunului simţ ceea ce face şi nu ştiu cum să calific această acţiune. În plus, activitatea noastră este afectată, iar în cazul în care nu vom primi banii la timp, le voi spune oamenilor din localitate să meargă să îl strîngă de gît pe prefect. Din cauza unor ambiţii tîmpite ale prefectului şi ale lui Duţu suferă poporul.“

De această dată însă, judeţul nu se va mai confrunta cu un vid de putere, întrucît, la iniţiativa consilierilor judeţeni PSD şi PRM, CJC se întîlneşte astăzi în şedinţă extraordinară, pentru alegerea preşedintelui. Avînd în vedere că PSD şi PRM deţin majoritatea în CJC, 23 de consilieri judeţeni, comparativ cu cei cei 14 ai Alianţei DA, este foarte clar faptul că preşedinte al CJC rămîne Nicuşor Constantinescu.



12