Primarii își vor putea angaja un consilier personal pe probleme de diaspora?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Propunerea legislativă de la deputaţi ai PSD, PNL şi independenţi

Primarii își vor putea angaja un consilier personal pe probleme de diaspora?

Administrație 03 Septembrie 2016 / 11:39 780 accesări

Cu patru luni înainte de alegerile parlamentare, 23 de senatori şi deputaţi de la PSD, PNL şi independenţi au depus, la Camera Deputaţilor, o propunere legislativă potrivit căreia primarii vor putea să îşi angajeze, în limita numărumui maxim de posturi disponibile, un consilier personal pe probleme de diaspora, pentru a menţine legătura cu românii care trăiesc în afara ţării.

Proiectul de lege de modificare şi completare a legii administraţiei publice locale 215/2001 prevede că primarii pot angaja, în limita numărului maxim de de posturi aprobate, un consilier personal.

Astfel, primarii oraşelor, municipiilor, ai municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului precum şi fiecare dintre primarii primăriilor de sector din Bucureşti pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, la cabinetul primarului, compartiment distinct format dintr-un consilier personal pentru relaţia cu diaspora, membru al cabinetului primarului.

Potrivit iniţiatorilor, prin propunerea legislativă se doreşte ”o legătură extrem de strânsă între românii de pretutindeni şi România, dar şi o implicare directă şi continuăîn dezvoltarea ţării noastre”.

”Diaspora este parte integrantă a României, iar românii din afara graniţelor ţării nu aşteaptă lucruri diferite faţă de ceea ce aşteaptă românii din România. De aceea, implicarea diasporei în reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalităţilor şi asumarea pro-activă a realităţilor din ţară este esenţială, mai ales printr-un proces de implicare directă”, spun parlamentarii.

În expunerea de motive se mai menţionează că, prin adoptarea propunerii legislative, se poate evidenţia şi pune în valoare atît ingeniozitatea cât şi creativitatea românească, beneficiind cu toţii de transferul de idei şi proiecte, în ambele direcţii, din străinătate în România şi invers.

Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor în data de 1 septembrie, forul decizional în acest caz fiind Senatul. Propunerea legislativă este semnată de 23 de deputaţi şi senatori de la PSD, PNL şi neafiliaţi.

Taguri articol


12