Primarul Mangaliei, „victima“ fuziunii dintre UNPR și PMP. Vezi care sunt motivele!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
PSD, ALDE și PMP, în opoziție

Primarul Mangaliei, „victima“ fuziunii dintre UNPR și PMP. Vezi care sunt motivele!

Politică 24 Iulie 2016 / 18:09 937 accesări
Noua majoritate în Consiliul Local Mangalia este formată din PSD (4 consilieri), ALDE și PMP (câte 3). Aleșii PNL au rămas din nou izolați (sursa foto: Facebook)

Noua majoritate în Consiliul Local Mangalia este formată din PSD (4 consilieri), ALDE și PMP (câte 3). Aleșii PNL au rămas din nou izolați (sursa foto: Facebook)

Fuziunea dintre PMP și UNPR s-a încheiat atât la nivel central, cât și în teritoriu. La nivelul județului Constanța, pemepiștii și uneperiștii și-au împărțit funcțiile în Consiliul Executiv Județean (CEJ). Fiind o fuziune prin absorbție, evident, cei de la PMP și-au tras partea leului și și-au adjudecat 20 de posturi în CEJ, iar celor de la UNPR le-au revenit doar nouă funcții: una de prim-vicepreședinte, prin Vasile Roșu, cinci de vicepreședinte și trei de secretar excutiv. După încheierea procesului de fuziune, noul PMP devine, practic, a treia forță politică din județ, având patru primari în funcție: Nicolae Anghel (Castelu), Gheorghe Alexa (Cogealac), Niculae Stan (Pecineaga) și Dorinela Irimia (Saraiu). Nu toată lumea este, însă, fericită după acest mariaj. Din cauza fuziunii UNPR cu PMP, primarul Mangaliei, Cristian Radu, pierde majoritatea în Consiliul Local! Dar de ce s-a ajuns la această situație? Imediat după alegerile locale, edilul Mangaliei reușise să formeze o alianță fragilă în Consiliul Local Municipal, aducând la același numitor comun consilierii PNL, 9 la număr, și UNPR, doi. În primele două ședințe ale noului Consiliu Local, format după alegerile locale din 5 iunie, cei doi foști UNPR-iști au votat cot la cot cu liberalii. Astfel, proiectele inițiate și dorite cu ardoare de către edilul Cristian Radu, respectiv alegerea viceprimarului (Dragoș Angelescu, n.r.) și rectificarea bugetară, au primit undă verde datorită majorității formate de PNL și UNPR. De partea cealaltă, opoziția era formată până acum din opt consilieri, patru de la PSD, trei de la ALDE și unul de la PMP. Numai că, în urma fuziunii, în cadrul Consiliului Local Mangalia, PMP mai câștigă doi reprezentanți, și anume pe ex-uneperiștii Sorin Mihai și Oprea Dop. Aceștia vor fi nevoiți să facă echipă cu Elena Alexandra Silistra (PMP). Prin urmare, opoziția în Consiliul Local numără, cel puțin teoretic, 10 membri, (PSD - 4, ALDE și PMP - câte 3), consilierii PNL rămânând izolați.

ORDIN DE LA PARTID: PMP FACE OPOZIȚIE LA MANGALIA

La nivel declarativ, conducerea județeană Constanța a PMP spune că cei doi consilieri care au venit de la UNPR trebuie să voteze toate proiectele care sunt în avantajul locuitorilor și nu au voie să susțină interesele personale sau de grup ale anumitor politicieni. Ceea ce a vrut să spună, de fapt, conducerea PMP este că niciun consilier local al partidului nu are voie să-i facă jocurile primarului Mangaliei, Cristian Radu. „Dacă vor vota proiecte care stârnesc suspiciuni, vor fi dați afară“, a declarat președintele Organizației Județene Constanța a PMP, Claudiu Palaz. El a adăugat că nu va ezita să le retragă sprijinul politic celor doi foști UNPR-iști, ceea ce va duce automat la pierderea funcției de consilier. Procedura este următoarea: după eventuala retragere a sprijinului politic, situația nou-creată va fi constatată de către prefect, care va lua act de decizia partidului și va dispune încetarea mandatelor. Ulterior, edilul Mangaliei va iniția, dacă va dori, două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea și validarea următorilor candidați ai listei fostului UNPR pentru Consiliul Local ce a fost depusă la BEC înainte de alegerile locale din 5 iunie. În cazul în care primarul nu va iniția aceste două proiecte, Consiliul Local Mangalia va rămâne cu 17 membri, din 19 cât are în prezent, ceea ce, evident, îi este favorabil, întrucât liberalii vor continua să fie majoritari. Cei lezați se pot adresa însă instanței de judecată pentru a fi puși în drepturi.

Taguri articol


12