Aromatele căpșune românești vor fi coapte și livrate în piețe, spun agricultorii, cam într-o lună. Până atunci, ne mulțumim cu cele din import, deloc ieftine, pe care le găsim pe tarabele piețelor. La 20 lei pe kilogram, puțini sunt cei care se încumeta să se îndulcească. Paradoxal, cu toate că sunt aduse tot de la străini, în piețele din țară prețul e la jumătate: 10 lei pe kilogram. Fructele de import sunt aduse din Italia, Grecia sau Turcia. Ca să nu putrezească pe tarabe, comercianții le vând la caserole mai mici, să pară mai ieftine. Între timp, pe ogoarele țăranilor români, abia au dat frunzele. În comună Vernești, la 15 kilometri de Buzău, e una dintre cele mai întinse plantații de căpșune. Nicu Dinca spune că muncește jumătate de an pentru a livra în piețe fructe aromate, dulci și zemoase. În mai puțin de o lună, căpșunele românești vor ajunge în piețe. Totul e ca vremea să țină cu agricultorii care speră la o recolta bogată și bănoasă, scrie stirilekanald.