Primești ajutoare la încălzire? Vezi ce schimbări au intervenit la Constanța!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Condiții și restricții

Primești ajutoare la încălzire? Vezi ce schimbări au intervenit la Constanța!

Administrație 14 Ianuarie 2018 / 18:13 4150 accesări

Dacă aveți locuința racordată la rețeaua centralizată de energie termică și intenționați să depuneți dosarul de solicitare a ajutoarelor la încălzire, trebuie să știți că s-a schimbat sediul biroului la care se primesc documentele justificative. Începând din 15 ianuarie, dosarele de solicitare a ajutoarelor la încălzire pentru abonații la energie termică se mută de pe str. Ecaterina Varga nr. 25-27 la sediul Clubului de pensionari din str. Zorelelor nr. 69 bis (cartierul Faleză Nord, zona Delfinariu). Cei care folosesc drept combustibil gazele naturale și energia electrică pot depune în continuare dosarele la sediul din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr. 116C, etaj 1 (aripa nouă). Locuitorii care se încălzesc cu lemne de foc trebuie să meargă la sediul Serviciului Public de Asistență Socială de pe strada Amzacea nr. 13. Dosarele de solicitare pot fi depuse de luni până vineri, între orele 9.00 și 13.00. Pentru orice nelămuriri, persoanele interesate pot trimite e-mail pe adresa ajutoareincalzire@spas-ct.ro. „Reamintim că informații referitoare la Formularul de cerere și declarație pe propria răspundere, condițiile de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinței, actele necesare în vederea acordării acestui ajutor, termenele și condițiile de depunere a cererilor și declarațiilor pe propria răspundere se găsesc pe site-ul www.primaria-constanta.ro/spas”, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța. Cei care îndeplinesc toate condițiile au timp să își depună solicitările până în 20 ianuarie, pentru a primi ajutorul aferent lunii în curs.

ÎN CE CONDIȚII SE ACORDĂ AJUTOARELE

Amintim că ajutoarele la încălzire se acordă familiilor sau persoanelor care locuiesc singure și care au venituri reduse. Pentru a beneficia de acest sprijin, venitul pentru fiecare membru de familie nu trebuie să depășească 786 de lei, în cazul celor care utilizează energie termică în sistem centralizat. Persoanele singure care folosesc aceeași sursă de încălzire vor primi subvenție dacă venitul lor nu depășește 1.082 de lei pe lună. De asemenea, cei care folosesc ca principală sursă de încălzire gazele naturale, cărbunii, lemnele, combustibilul petrolier sau energia electrică vor primi ajutor de încălzire doar dacă nu depășesc venitul lunar de 615 lei pe persoană. Dosarele de solicitare a ajutoarelor trebuie să cuprindă actele de identitate ale membrilor familiei, o adeverinţă eliberată de către asociaţia de locatari și, dacă este cazul, certificatele de naștere ale copiilor sub 14 ani, certificatul de căsătorie sau hotărârea de divorț ori alte documente solicitate. De asemenea, dosarele trebuie să includă și documente care să dovedească veniturile, cum sunt adeverința de salariat, talonul de șomaj, pensie, alocație pentru copii sau indemnizație, precum și o adeverinţă de venit eliberată de Administraţia Finanţelor Publice pentru anul 2016, în care sunt precizate toate veniturile membrilor adulţi. De asemenea, dacă solicitați ajutoare de încălzire, trebuie să includeți în dosar și actul locuinței (act de proprietate, închiriere, moștenire etc.).

CINE NU BENEFICIAZĂ DE AJUTOR

Nu toate persoanele și familiile care se înscriu în criteriile privind venitul maxim au dreptul la ajutoare. Cei care au în proprietate mai mult de o casă, dețin un automobil mai nou de 10 ani sau orice alt tip de autovehicul (utilaje agricole, bărci cu motor, motociclete), au depozite în bănci mai mari de 3.000 de lei ori dețin terenuri agricole și animale a căror producție anuală depășește 1.000 de euro (în cazul persoanelor singure) sau 2.500 de euro (pentru familii) nu au dreptul la ajutoare de încălzire.



12