S-a înregistrat primul caz din acest an de infecţie cu virusul West Nile în Capitală. Este vorba de un bărbat, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Virusul West Nile se găsește atât în regiunile tropicale cât și în cele temperate şi se transmite prin muşcătura unui ţânţar infectat.Acesta poate da şi forme severe de boală şi duce chiar la deces dacă tratamentul nu este administrat rapid.
Aproximativ 90% dintre persoanele infectate cu virusul West Nile nu prezintă simptome iar oamenii se recuperează rapid.
Există însă şi cazuri în care cei infectaţi fac febră şi chiar meningită sau encefalită West Nile, extrem de periculoase.
Cel mai probabil, spun cercetătorii Institutului Cantacuzino totul ar fi pornit de la o pasăre infectată.
„Păsările constituie un rezervor al virusului. Ţânţarii găsesc gazde diferite, inclusiv păsările", spuneAlexandru Vladimirescu, cercetător ştiinţific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino
Primăria Capitalei susţine că face tratamente suplimentare pentru combaterea ţânţarilor.
„De fiecare dată când se primește înștiințare din partea Institutului Cantacuzino că au fost identificați țânțari purtători ai virusului West Nile sau din partea Direcției de Sănătate, cu privire la diagnosticarea unor persoane infectate cu virusul West Nile, transmis prin înțepătura țânțarilor, se intervine cu tratament suplimentar în zonele respective”a transmis Nicuşor Dan.