Primul decembrie fără Nae Lăzărescu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Umorul românesc, în doliu

Primul decembrie fără Nae Lăzărescu

Eveniment 20 Decembrie 2013 / 00:00 678 accesări

Pentru cei obişnuiţi să-şi petreacă sărbătorile de iarnă acasă, în compania familiei, în faţa micului ecran, Revelionul va fi mai trist, deoarece celebrul actor de comedie Nae Lăzărescu a trecut în lumea umbrelor. El a încetat din viaţă ieri, la vârsta de 72 de ani, în locuinţa sa. Potrivit directorului Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, Alexandru Arşinel, actorul Nae Lăzărescu şi-a dat obştescul sfârşit după ce s-a spovedit şi a primit Taina Sfintei Împărtăşanii. El a trecut în eternitate după o mistuitoare suferinţă pe care, cu decenţă, a avut grijă să o ascundă, dacă nu faţă de apropiaţi, faţă de publicul pe care l-a obişnuit mereu cu buna sa dispoziţie molipsitoare. Acest lucru îl confirmă şi bunul său prieten şi coleg de scenă, Vasile Muraru. „Era într-o stare mai gravă, dar când mă vedea, zâmbea, se ridica, avea tonus şi de fiecare dată mă întreba când are următorul spectacol (...). Viaţa lui a fost teatrul, în special Teatrul de Revistă „Constantin Tănase“”, a afirmat Vasile Muraru.

Cei care doresc să-i aducă un omagiu marelui actor, care, alături de Vasile Muraru, a format un cuplu redutabil de umorişti, sunt aşteptaţi astăzi, la prânz, în sala Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, unde va fi depus sicriul cu trupul său neînsufleţit. Actorul va fi înmormântat mâine, la Focşani.

SUFERINŢĂ CRONICĂ Potrivit unor surse medicale, Nae Lăzărescu avea o suferinţă cronică la ficat şi era în investigaţii. Acesta mergea o dată pe lună la Spitalul Fundeni din Bucureşti, pentru analize medicale.

Vor rămâne în amintirea (tele)spectatorilor şi a iubitorilor filmului scheciurile sale acide la adresa societăţii, umorul inconfundabil, dar şi pelicule cinematografice, precum „Ultimul corupt din România”, în regia unui alt regretat om de cultură, Sergiu Nicolaescu. Nae Lazărescu a fost nu de puţine ori la Constanţa, pe litoral, cu o misiune clară: umorul.

„Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru au fost de câteva ori la Casa de Cultură a Sindicatelor, cu Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”. La începutul anului, Vasile Muraru m-a sunat şi mi-a spus că ar mai vrea să vină la Constanţa, alături de Nae Lăzărescu. Doream să-i aduc împreună, la concertul Naarghitei. Apoi, am aflat că s-a îmbolnăvit. Păcat, era un om deosebit, respectuos, cu bun simţ”, a spus directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu.



12