Primul detector de firme fantomă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Primul detector de firme fantomă!

Este vorba despre un program denumit “Company Validator”, prin intermediul căruia, utilizatorii beneficiază de date privind starea de activitate a firmelor şi prezenţa potenţialilor clienţi şi parteneri în diferite “Liste Negre”
Economie 04 August 2007 / 00:00 833 accesări

Poreclit şi ”detectorul de firme fantomă”, programul Company Validator, creat şi oferit gratuit de firma Borg Design SRL pe site-ul www.ListaFirme.ro a înregistrat, din prima zi a publicării, un număr de peste 1.800 de utilizatori. În afara datelor privind starea legală de funcţiune, utilizatorii programului beneficiază, în timp real, de date privind starea de activitate a firmelor şi prezenţa potenţialilor clienţi şi parteneri în diferite “Liste Negre”. În mod deosebit, utilizatorii programului s-au arătat mulţumiţi de datele privind înregistrarea ca plătitori de TVA a agenţilor economici care îi ajută la întocmirea declaraţiilor semestriale privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate. În baza de date online sînt incluse peste 600.000 de firme din România, cu informaţiile disponibile. Pe CD-ul “ListaFirme” sînt incluse peste 500.000 de firme avînd un nivel mai bun de completare a datelor şi care sînt în funcţiune la data editării CD-ului. Din cauza volumului mare de informaţie, datele înscrise nu pot fi actualizate la o anumită dată, ci sînt verificate şi actualizate în timp pe parcursul cîtorva luni. Datele de pe CD reprezintă o copie a celor de pe site făcută odată la 4 luni. Datele de pe site pot fi actualizate mai frecvent decît cele de pe CD.

Potrivit reprezentanţilor companiei care comercializează produsul, datele sînt de tip: cea mai recentă informaţie disponibilă. În cazul firmelor care au web-site sau care apar în diverse publicaţii, cataloage, precum şi în cazul firmelor membre, datele sînt mai recente şi mai corecte. Firmele, care prin natura activităţii lor, nu doresc să poată fi contactate sau nu vor ca datele lor să fie cunoscute, este posibil să nu apară în catalog sau datele acestora să nu fie tocmai recente. “Cu firmele din această ultimă categorie nu vă recomandăm să colaboraţi (vezi secţiunea Firme Fantomă)”, se arată într-un comunicat al companiei. Datele sînt obţinute din surse publice, paginile de web ale companiilor, publicaţii oficiale, prin direct marketing, de la membrii site-ului şi prin colaborări cu diverşi parteneri care gestionează date de tip similar. Actualizările programului “ListaFirme” sînt de două tipuri: actualizări funcţionale (se fac la sugestiile utilizatorilor şi includ noi facilităţi şi/sau ajustări - secţiunea Download, şi sînt gratuite în intervalul de pînă la următoarea actualizare de date), şi actualizări de date - odată la 4 luni este editată o nouă versiune de CD conţinînd datele cele mai recente. Obţinerea unei actualizări de date presupune existenţa unor costuri de actualizare care sînt în funcţie de varianta de CD.

Taguri articol


12