Primul focar de toxiinfecţie alimentară!?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Costineşti

Primul focar de toxiinfecţie alimentară!?

Eveniment 23 Iulie 2011 / 00:00 719 accesări

Staţiunea Costineşti ar putea fi prima care dă startul focarelor de toxiinfecţie alimentară de pe litoral, o afecţiune cu care aproape că suntem obişnuiţi vara. Vineri seară, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) din Constanţa au ajuns două persoane ce acuzau dureri abdominale, scaune diareice, stări de vomă, febră şi vărsături. Este vorba despre două tinere din Bucureşţi, cazate la Hotelul Regal din Costineşti, care au venit într-o tabără la mare. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) Constanţa au fost anunţaţi imediat, la rândul lor luând măsurile care se impun. Potrivit declaraţiilor directorului executiv al DSPJ Constanţa, dr. Constantin Dina, la ora 22.30, la SCBI erau internate doar două persoane, însă se pare că numărul celor cu probleme de sănătate similare ar fi mai mare. „Am trimis la faţa locului echipa de medici de la Constanţa care are în subordine staţiunea Costineşti pentru a verifica probele cu alimente, probe ce trebuie în mod obligatoriu, prin lege, să fie păstrate 48 de ore”, spune directorul. De asemenea, o anchetă epidemiologică a fost declanşată şi la SCBI, de unde s-a aflat că fetele au mâncat în noaptea de joi spre vineri o shaorma şi o pizza la unul dintre fast-food-urile din zonă. „Am identificat locul de unde au luat produsele şi dimineaţa de mâine (sâmbătă – n.r.) vom trece la verificarea tuturor punctelor alimentare de acest gen”, a mai precizat directorul DSPJ, dr. Constantin Dina.



12