Prima persoană cu dizabilităţi din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, considerată cea mai dură competiţie la nivel mondial, desfăşurată în condiţii extreme, cu temperaturi cuprinse între minus 30 şi minus 50 de grade Celsius, ultramaratonistul Polgar Levente, din Aiud, a plecat sâmbătă spre Cercul Polar. "Nu mă duc cu teama că o să o dau în bară sau că nu o să termin cursa", a declarat, pentru agerpres.ro, Polgar Levente. El a subliniat că obiectivul său este de a duce până la capăt competiţia, care anul acesta se desfăşoară, potrivit organizatorilor, pe un traseu mai lung decât la precedentele ediţii, respectiv de 383 de mile. "Să termin (competiţia - n.r.), să pot reprezenta cu brio România, Invictus şi să revin apoi la proiectele mele de suflet, „Aiud Maraton” şi „Zâmbete din viitor””, a adăugat ultramaratonistul. Levi, aşa cum îi spun apropiaţii, a întâmpinat pe "ultima sută de metri" unele probleme din cauza costului excedentului de bagaje, respectiv a saniei şi a echipamentului. El a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au susţinut.
Singurul sportiv cu dizabilităţi acceptat la cel mai renumit ultramaraton din lume, Polgar Levente, de 37 de ani, şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârsta de 6 ani şi lucrează în construcţii. El va participa la cursa de 383 de mile, echivalentul a 617 kilometri, care va avea loc pe un traseu schimbat faţă de ediţia anterioară. Levi are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, precum şi la alte competiţii din România. În 2016 a alergat peste 1.100 de kilometri în 14 zile, traversând România de la Jimbolia la Vama Veche. El este şi voluntar Invictus.
6633 Arctic Ultra va debuta vinerea viitoare, în 9 martie, iar printre cei 23 de sportivi care vor participa la cursă se vor afla şi patru români, respectiv Polgar Levente, Florentina Iofcea, care locuieşte în prezent în Canada, hunedoreanul Avram Iancu şi bistriţeanul Tiberiu Uşeriu, câştigătorul ultimelor două ediţii, singurul concurent care a reuşit o astfel de performanţă. În cele nouă ediţii, doar 32 de participanţi au reuşit să ajungă la finish.