Prinţesa Diana rămâne extrem de populară peste ocean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Prinţesa Diana rămâne extrem de populară peste ocean

Monden 05 Septembrie 2013 / 00:00 433 accesări

Regretata Lady Di ocupă primul loc într-un top al vedetelor decedate pe care americanii şi-ar dori să le readucă la viaţă, potrivit unui sondaj despre mortalitate. Potrivit acestui sondaj, realizat de revista „Vanity Fair” în colaborare cu emisiunea „60 Minutes“, cei mai mulţi dintre respondenţii de sex masculin au spus că preferă să moară înaintea partenerelor lor de viaţă. Totodată, majoritatea au declarat că şi-ar da viaţa pentru copiii lor, însă mult mai puţini au spus că sunt pregătiţi să îşi dea viaţa pentru ţara sau religia lor. Aproximativ 35% dintre americani au spus că prinţesa Diana, care a murit într-un accident de automobil la Paris, în urmă cu 16 ani, este vedeta pe care şi-ar dori cel mai mult să o readucă la viaţă. Pe locul al doilea s-a clasat Steve Jobs, cofondatorul grupului Apple, cu 14 procente, iar locul al treilea a fost împărţit de starurile pop Whitney Houston şi Michael Jackson, cu 11 procente.

Aproape 70% dintre bărbaţii participanţi la acest sondaj, realizat pe un eşantion reprezentativ de 1.005 americani adulţi, au spus că preferă să moară înaintea partenerelor lor de viaţă, iar 46% dintre femei au spus că preferă să moară înaintea soţilor. Invitaţi să răspundă la întrebarea „Pentru cine sunteţi dispus să muriţi?”, 55% dintre respondenţi au spus că sunt dispuşi să moară pentru copiii lor, 12% pentru partenerii lor de viaţă, 10% pentru părinţii lor sau pentru religia lor şi 5% pentru ţara lor. Doar 24% dintre participanţi au spus că ar opta pentru conservarea criogenică, chiar dacă acest procedeu ar fi gratuit, însă acest procent este de 39% în rândul respondenţilor în vârstă de 18-34 de ani. Prin criogenie, trupul unei persoane decedate este conservat la temperaturi joase, în speranţa că acea persoană va putea fi readusă la viaţă şi vindecată în viitor. Barurile şi mall-urile au fost desemnate cele mai neinspirate locuri în care cenuşa unei persoane ar putea fi împrăştiată, iar 84% dintre respondenţi au spus că ar prefera ca moartea lor să fie marcată prin hohote de râs, mâncare şi băutură, nu prin ceremonii solemne. Sondajul, realizat prin telefon, va fi publicat în numărul din luna octombrie al revistei „Vanity Fair” şi are o marjă de eroare de 3%. Sondajul a fost realizat în perioada 17-21 iulie.

PREGĂTIRE EXTREMĂ Nu numai prinţesa Diana este o personalitate apreciată de opinia publică anglofonă. Fiii săi, prinţii William şi Harry, sunt la fel de alintaţi în percepţia publică. Mezinul prinţesei Diana, Harry, este mai aventuros din fire şi ajutat de faptul că prevederile stricte ale protocolului casei regale nu i se mai aplică, dat fiind faptul că fratele său tocmai a produs un moştenitor al tronului britanic. Aşa că prinţul Harry îşi petrece timpul cum poate mai bine pentru a scăpa de plictiseală. Va sta, de exemplu, 24 de ore într-o cameră frigorifică, în cadrul unui program de pregătire pentru o expediţie la Polul Sud. Prinţul britanic va fi nevoit să facă faţă în acest experiment unor temperaturi foarte scăzute şi unor furtuni de zăpadă simulate. Acesta va testa, alături de colegii săi de echipă, o serie de echipamente pentru viitoarea expediţie din programul „Walking With the Wounded South Pole Allied Challenge“, care va avea loc în luna noiembrie.

„Vor folosi echipamente pentru simularea mersului pe schiuri. Vor avea sesiuni de schi de două ore, cu pauze între ele de zece minute. Vor repeta acest program timp de 12 ore, după care vor amenja o tabără în care îşi vor petrece noaptea”, a declarat purtătorul de cuvânt al prinţului britanic. Prinţul Harry, în vârstă de 28 de ani, şi actorul britanic Dominic West conduc echipele, alcătuite din foşti militari britanici răniţi pe front. Această expediţie va străbate Antarctica pe o distanţă de 335 de kilometri, în scopuri caritabile. Fundaţia „Walking With The Wounded“ sprijină financiar recuperarea fizică a soldaţilor britanici răniţi pe front şi îi ajută să îşi găsească locuri de muncă după ce aceştia părăsesc serviciul militar. Prinţul Harry este pilot pe un elicopter de luptă în armata britanică şi a participat la două misiuni în Afganistan.



12